ФордФокус Мк1 - проблем с паленето

Започната от Rending, 27 Август 2015 19:30:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Rending

Здравейте, имам проблем понякога немога да запаля 1.8тдци.
1.Първия път ми се случи на студен двигател... сутринта преди работа неможах да запаля. Стартера върти, но непали двигателя се опитва да завърти, но само заклаша колата за секунда и това е. Изтощих акомулатора от пробване и нестана после един колега ми даде ток и запалих от раз.
-след около две седмици
2.Втория път връщам се от работа... гася колата, къпя се и тръгвам да излизам с нея... неможах да запаля... върти стартера има ток пак същото... на другия ден запалих от раз без проблем?
-след около 2 дена
3.отивам до едно заведение гася колата... връщам се немога да запаля(не съм стоял и 5 мин. в заведението) пак стартера си върти нормално, но непали. Бутнах колата на сянка и звъннах на едно момче да видим какво ще правим дали ще може да дойде да ме дръпне... и по време на разговора врътнах пак и запали от раз...  :-[

и така се редуват тези не-паления от време навреме през около 3-4 дена... от какво може да е  :'( вместо удобство да ми е ме е страх да отида някъде с нея, че ще вземе да не-запали...  :-[ :-X

Alexi

е как няма да запали ,нали втория път пали от раз :)

Rending

понякога се случва да не запали и поне 20 пъти пробвам... стартера си върти и примерно на другия ден отивам и колата пали от раз

Rending

ето и един видеоклип с проблема...  ::)
https://www.youtube.com/watch?v=QfAW1hfaRac&feature=youtu.be
някои ми казват, че може да е от имобилайзера... въможно ли е?

Pyrhel

Съмнявам се да е от него. Загледай като направи проблема, мигащият в червено диод дали загасва при даване на контакт или ако не загасва как свети, колко пъти мига - какво му е поведението като цяло.

Съмнявам се да е от това проблема, но все пак - пробвали ли сте да затапите ЕГР-а с ламарина?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

varby

И аз имах същия проблем ,оказа се не работещ коректно датчик на КВ.

Rending

здравей червения диод загасва, но забелязах че мига лампичката за подгревните свещи  :-X

V.Buzev

Цитат на: Rending в 01 Септември 2015 21:02:53
здравей червения диод загасва, но забелязах че мига лампичката за подгревните свещи  :-X

Направи една диагностика да видиш каква грешка набива. Най-вероятно ще да е за ниско налягане в горивната система!

ford4o

И моята беше така, но също и гаснеше в движение. Оказа се датчика на коляновия вал.

Rending

Проблема е разрешен. Оказа се датчик на разпределителния вал... оттървах се с малкия дявол  ^-^