Доливане масло - Mondeo 2.0 TDCI 140hp

Започната от Maldini, 16 Август 2015 01:07:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Maldini

Здравейте Колеги,
последните два-три дни се случваше като паля сутрин да се чува едно тракане, което идваше от двигателя и малко след като подам газ и тръгна изчезваше. Ако не тръгна веднага след палене -  продължаваше малко по-дълго да потраква. Днес сутринта реших да проверя маслото на студено и се оказа, че се налага да долея.
Става дума за Мондео 2.0 TDCI 140hp - 2008г. Досега колата е сервизирана само в Мото Пфое от предишния собственик.
Бихте ли ми казали какво масло да купя за да долея?
Не знам какво сипват в МП и не знам какво е удачно да се сложи на този етап. Маслото е сменяно преди 11000км, като предходния собственик ми каза, че се сменяло на всеки 20 000км.

Благодаря предварително за отговора.

emkata

Здравей, най-добре е да смениш маслото след като това е правено от предишния собственик. Така поне ще знаеш какво е налято и  какво да доливаш при нужда.

Alexi

Maldini

Като купих колата ми дадоха сервизна книжка и там си пишеше на колко км е сменяно маслото в МП. А е факт, че обслужването се прави на всеки 20 000 понеже пак видях как е правено по книжката.
Ако долея 5в30 без да знам какво са сложили - има ли някаква опасност нещо да стане ако е било друг вид маслото?

Alexi

нищо няма да стане .. но 20к си е множко като пробег с 1 масло

Maldini

Сега пак проверих маслото, но ми се видя много черно и рядко ... Има някаква драма явно ... Ще трябва да ида утре някой да го види ... :(

Alexi

какво има да му се гледа колега .. сменя се .. на 11к няма как да не е черно дизел караш .. още на 1000 км става черно .. рядко е щото в МР наливат 5в20 напоследък ,друго нямат

Maldini

Имаш ли идея къде мога да проверя колко масло събира тази машина?

Pyrhel

Имаше една тема във форума - флуидите в моята кола или нещо подобно.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.