Завъртян волан

Започната от CARDI, 25 Юли 2015 13:52:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

CARDI

Здравейте,
От няколко дни съм регистриран във форума, досега не съм имал Форд.  Доста неща прочетох за Форд Фокус, 1,8TDCI, 74KW, 2002г.
Не можах да намеря отговор на въпроса, който ме интересува, затова отварям нова тема.
При движение направо, волана стои завъртян надясно, на 30-40 градуса. До колкото разбрах от по-запознати с коли Форд, волана се нахлузва на пръта на "шестограм". Ако е така, ако го извадя и го завъртя 1 стъпка наляво, ще стане завит наляво. Видях, че пръта не може да се завърти, долу към рейката(там е с "чоп и прорез"). Не виждам криво нищо по предницата.
Как да изправя волана?
Благодаря!

opex

Най-лесно ще е да идеш на реглаж. И най-сигурно, защото както каза пръта не е на шлици, а е шестостен и няма гаранция, че като го върнеш с една страна ще застане направо. Няма кой да вади волан и да го слага на криво, да не е имала удар тая кола?
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

CARDI

Струва ми се, колата няма удар. Гледах кормилни щанги, шенкели, носачи - всичко изглежда право. При движение - не тегли на никъде. От "праволинейното движение" на автомобила(с крив волан надясно), волана се завърта точно по 1 оборот и половина наляво и надясно. Ако изправя волана - тогава надясно ще има повече ход, отколкото наляво. Явно, ще трябва проверка на стенд.

CARDI

На стенда всичко е добре. Реших да се справям сам. Загубих си 6-7 часа, свалих волана, наложи се да разглобя още доста неща по кормилната колонка, но успях да изправих волана. Не вярвам никой да не е вадил волан на такава кола, а може би и други модели Форд. Чудно ми е защо никой не сподели опита и познанията си. От скоро съм "тук", защото това е колата на жена ми. Аз имам друга кола, пиша в друг форум, там тези въпроси се решават по-лесно. Благодаря, все пак!