Високи обороти при дизел

Започната от marti1996, 24 Юли 2015 15:56:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

marti1996

вредно ли е да се кара дизел на 3000-3500 оборота на дълго, чул съм че повече от 2000 е вредно за двигателя

Иван Вълков

Вредно е за разхода само. Какво да му стане по вредно ще е на 4500 да го покараш дълго време.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Pyrhel

При мене на автоматика 150 са ми на 3к, на 3500 са 180. На темпомат в тоя диапазон, не се сърди, а щеше да си каже (за какви ли не глупости пищи и изкарва съобщения) ако му пречеше.

Трябва да намериш за съответния двигател спецификацията (някакъв workshop data), там пише максимални обороти при продължителен товар. Днеска например търсих на 1.3 бензин, което се върти до 7к, че максималните продължителни са му до 4200.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

за вредно - надали ,по скоро разхода доста скача .. примерно реното извънградско се движи само над 3000 ,нито пипа масло нито нищо само малко раничко изпищява борда за смяна уж на 20к ама при мене до 12-14к е ревнал :))

marti1996

аз мога и с 90 да си карам на 1800 оборота, но на магистралата то това е по-бавно и от тировете, и изнервя

rado.galina

Ако отвориш темите за двумасов маховик ще те навикат ако караш под 2200 :-)

hotblooded

Цитат на: rado.galina в 26 Юли 2015 11:14:24
Ако отвориш темите за двумасов маховик ще те навикат ако караш под 2200 :-)
Пак си зависи и от карането. То не е кой знае какъв проблем да караш равномерно, ама не и от 1200-1300 оборота да даваш пълна газ и да ускоряваш.  Същото е и ако караш "газ-спирачка-газ-спирачка" - това също е6ава маховика.