Как да разбера климатика дали е развален или иска фрион

Започната от asenov1984, 22 Юли 2015 07:56:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

asenov1984

Колеги как да разбера да ли е всичко ок натискам копчето за климатика няма звук знам че няма фрион дали от това не се включва компресора Ходих в един сервиз и ми казаха без да го погледнат ми казаха че се е скапал има ли начини да го разбера аз.
Благодаря предварително

asenov1984

Цитат на: asenov1984 в 22 Юли 2015 07:56:59
Колеги как да разбера да ли е всичко ок натискам копчето за климатика няма звук знам че няма фрион дали от това не се включва компресора Ходих в един сервиз и ми казаха без да го погледнат ми казаха че се е скапал има ли начини да го разбера аз.
Благодаря предварително

Никога не съм карал кола с климатик и за това не знам признаците

Иван Вълков

Е за да не включи шайбата на коморесора може да са ред причини. Съвета ми е да смениш сервиза.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Alexi

почва се от фреона .. иди на сервиз за климатици

hotblooded

Oтиваш в специализиран сервиз за климатици. Източват ти останалия фреон (ако има такъв), запълват системата. Ако няма останал фреон в нея се запълва с азот (по евтин е) и се тръси пропуска, ако трябва се добавя и оцветител. От там нататък вероятни прични много при кола на 10+ години - най често запушен/пробит дехидратор, след това радиатор на климатика...  електромагнитния съединител и компресора дефектират по рядко.

CHEFOBG

Като източат наличния фрион правят вакум тест 20-30мин.Ако мине теста пълнят с нов фрион палиш и се гледат наляганията.