Хидравлично масло - Губене

Започната от asenov1984, 17 Юни 2015 17:53:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

asenov1984

Здравейте колеги
От 2 дни засичам че губя хидравлична течност 2 пъти пътувах до София
и като се върна проверявам всичко наред ли е. Последния път дори ми виеше хидравликата
и се наложи да доливам нямам теч. Хидравличната помпа от горе погледнато е добре не е зацапан
къде да погледна за теч дали може да има хлабава връзка?

marti1996

да не е от рейката, по кората гледа ли ?

asenov1984

Цитат на: marti1996 в 17 Юни 2015 18:30:59
да не е от рейката, по кората гледа ли ?

Ами не съм гледал но като я паркирам не виждам да има теч само като я карам се губи?

marti1996

в какви количества ?, горе-долу така колко слиза от казанчето?, доливаш ли ?, кората се сваля мисля че с еврейска звезда Т40 или 30
то нормално като я караш да се губи като е на място няма от какво да се създаде налягане та да тече отнякаде.

asenov1984

Цитат на: marti1996 в 17 Юни 2015 20:03:27
в какви количества ?, горе-долу така колко слиза от казанчето?, доливаш ли ?, кората се сваля мисля че с еврейска звезда Т40 или 30
то нормално като я караш да се губи като е на място няма от какво да се създаде налягане та да тече отнякаде.

2 дни до София и обратно и за два дни 250 мл като гледам купих 1 литър  и сега 750 мл
наистина съм притеснен просто от горе погледнато нямам теч
а не искам да ида в сервиз ако е развито нещо и да ми вземат 30 40 да не и 50 лева искам да се уверя не съм много на "ТИ"
но с просто око се вижда ако е развито нещо

marti1996

то ще е рейката или помпата, виж маркуча от помпата към рейката, семеринг иначе аз моята я оправих при читав майстор- рециклира ми я.
мога да ти дам кординати ако искаш.
няма начин нещо да се е развило, то или работи или не в твоя случай тече и работи.

asenov1984

Цитат на: marti1996 в 17 Юни 2015 20:34:12
то ще е рейката или помпата, виж маркуча от помпата към рейката, семеринг иначе аз моята я оправих при читав майстор- рециклира ми я.
мога да ти дам кординати ако искаш.
няма начин нещо да се е развило, то или работи или не в твоя случай тече и работи.

От Пловдив ли си?
Помпата е е добре няма теч но като надникна добре с фенерче и виждам че от долу кората имало теч

marti1996

Рейката значи, маркуча хубаво ли огледа ?, от София съм.

asenov1984

Цитат на: marti1996 в 17 Юни 2015 22:55:18
Рейката значи, маркуча хубаво ли огледа ?, от София съм.

Не съм но днес мисля да огледам ако е за мен да го оправя нещо за стягане ако не сервиз маркуча мога ли сам да го сменя? Разгледах в нета дали това трябва да стегна или къде да гледам? http://51.img.avito.st/640x480/1016697451.jpg

marti1996

принципно всичко можеш сам, и рейката да свалиш но трябва паяк, иначе е тегаво, маркуча би трябвало да можеш.
трябва майстор да я погледне и да ти каже, някой който се занимава с хидравлика, една рейка рециклирането е между 200-400лв
втора ръка не ти трябва.
но огледай хубаво маркучите

asenov1984

Цитат на: marti1996 в 18 Юни 2015 08:35:26
принципно всичко можеш сам, и рейката да свалиш но трябва паяк, иначе е тегаво, маркуча би трябвало да можеш.
трябва майстор да я погледне и да ти каже, някой който се занимава с хидравлика, една рейка рециклирането е между 200-400лв
втора ръка не ти трябва.
но огледай хубаво маркучите

Нищо и нямаше на идване нещо изгърмя но не усетих беше 02:30 вечер и на другия ден усетих виене ви видях липсата долях и после пак до София после проверих течността бе в дъното

marti1996

постоянно ли е виенето или на моменти ?, свали кората и огледай хубаво от къде е теча, пипни дали са омаслени маркучите, и дали задържа в маншоните.

asenov1984

Цитат на: marti1996 в 18 Юни 2015 09:05:10
постоянно ли е виенето или на моменти ?, свали кората и огледай хубаво от къде е теча, пипни дали са омаслени маркучите, и дали задържа в маншоните.

Виенето е като остане без течност може да е от маркучите знаеш ли как варират цените?

asenov1984

Сега видях цените за маркучите 26,00 лева

marti1996

а омаслени ли са при съединенията ?

asenov1984

Цитат на: marti1996 в 18 Юни 2015 09:59:25

Чакам да спре дъжда вали много яко и не се излиза много на вън

asenov1984

Цитат на: marti1996 в 18 Юни 2015 09:59:25

Ако са омаслени от тях ли е значи? ако е от рейката как да разбера?

marti1996

виж маншоните на рейката дали са пълни с масло
https://www.youtube.com/watch?v=_TU6vokHNwI
този звук има ли го ?
https://www.youtube.com/watch?v=ikyxYAclAzY
така гледаш маншоните.

asenov1984

Цитат на: marti1996 в 18 Юни 2015 12:45:35
виж маншоните на рейката дали са пълни с масло

този звук има ли го ?
така гледаш маншоните.

Не няма звук само като е в дъното в казанчето работи си все едно няма нищо само където се губи течността, но ако така в маншоните какво ще рече?

marti1996

asenov1984

Цитат на: marti1996 в 18 Юни 2015 17:26:13
ако е това рециклаж.

а ако е маркуч смяна, а как да разбера то ще се види пиша такива неща не съм много на "ти" и за това така
изглеждам тъп, но нямам избор... Мисля че щом бавно в града го губи е от маркуча

tropper

Бавно или бързо и маркуч или рейка нямат връзка. Не може така да се определи.
При мен течеше бързо и се оказа метална тръбичка, която свързва две части на рейката и минах сравнително евтино - около 80 с труда.

След като е бавно, вероятно ще се наложи да се почисти всичко с обезмаслител и после да покараш пак малко докато изгуби. Тогава ще се види най-добре къде е омаслило (изтекло). Ако искаш да се пробваш сам, ще ти трябва най-малкото канал, рампа или подемник само за диагностицирането ...
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

asenov1984

Цитат на: tropper в 18 Юни 2015 17:44:54
Бавно или бързо и маркуч или рейка нямат връзка. Не може така да се определи.
При мен течеше бързо и се оказа метална тръбичка, която свързва две части на рейката и минах сравнително евтино - около 80 с труда.

След като е бавно, вероятно ще се наложи да се почисти всичко с обезмаслител и после да покараш пак малко докато изгуби. Тогава ще се види най-добре къде е омаслило (изтекло). Ако искаш да се пробваш сам, ще ти трябва най-малкото канал, рампа или подемник само за диагностицирането ...

дано не е нещо лошо че гледах цените на новите и полудях. На какво може да се дължи преди да се случи докато карах нещо като гръм се чу и след това каквото стана стана

marti1996

вероятно нещо е избило щом е било като гръм, новите са скъпи да мисля че почват от 1000 нагоре, рециклирането е от 200-400лв.

hotblooded

Рейката за него започва от 600 лв + връщане на старата за рециклиране. Но нека види от къде какво е избило. Но може и да не е само едно - няма да е сефте да е избил някой маркуч, и като го смениш да разбереш че рейката също е пускала

asenov1984

Така хич не ми е добре като гледам цените 600 400 не знам вече... дано не е нещо лошо и да се размина с маркуч от 26 лева :)

marti1996

това със връщането къде е, защото в софия да ти направят твоята е толкова от 200-400 с 1 година гаранция.дано се разминеш само с маркуча на помпата и да е жива рейката не е приятно, моята имаше нещо като хъркане като въртиш волана и я рециклирах веднага, свалях я сам.

asenov1984

Цитат на: marti1996 в 19 Юни 2015 07:52:01
това със връщането къде е, защото в софия да ти направят твоята е толкова от 200-400 с 1 година гаранция.дано се разминеш само с маркуча на помпата и да е жива рейката не е приятно, моята имаше нещо като хъркане като въртиш волана и я рециклирах веднага, свалях я сам.

Вчера цял ден въртях и не е паднало
не разбирам ако е рейка до сега да се е обадило

marti1996

при мен не течеше в смисал самата рейка имаше луфтове.

asenov1984

Цитат на: marti1996 в 19 Юни 2015 13:23:43
при мен не течеше в смисал самата рейка имаше луфтове.

Днес бях при един който се занимава само с това оправя рейки ако на някой му е нужен да му дам номера вижда ми се читав да видим