Съвет за смяна на ангренажа. фокус ТДДИ

Започната от dobatavision, 16 Юни 2015 22:59:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dobatavision

Мисля след някой ден да сменя ангренажа на форда.
Въпроса ми е ако направя белези на стария ремък и после като го сваля да ги преместя на нови ремък ще стане ли работата ?
Има ли опасност нещо само да се завърти и да стане проблем ?

2.9

Нa тaкa зaдaден въпрос съветa е един-ползвaй някое и друго приспособление.Редно е двигaтеля дa бъде постaвен нa неговите съществувaщи белези a не дa рисувaш по ролки и ремъци в някaкво положение кaкто последно е спрял дa се върти.Смянaтa нa aнгренaжен ремък е момент в който се проверявa центровкaтa нa двигaтеля-aми aко и досегa не е бил точно кaкто трябвa?Aми aко ти мръдне един зъб примерно?Просто го нaпрaви кaкто трябвa зa дa си сигурен и спокоен.

hienata76

Цитат на: dobatavision в 16 Юни 2015 22:59:17
Мисля след някой ден да сменя ангренажа на форда.
Въпроса ми е ако направя белези на стария ремък и после като го сваля да ги преместя на нови ремък ще стане ли работата ?
Има ли опасност нещо само да се завърти и да стане проблем ?

При така зададения ти въпрос  ::), то ти си за сервиз.

dobatavision

Колата си върви доволно не мисля, че не е центрована !

emkata

И тук:

Я си направи блокировките както си му е реда за да ти е мирна главата и не се занимавай с глупости.

marti1996

аз го направих така, с маркера си направих белези, за 2 минути работа, маха се казанчето на антифриза, мотора си вдигнах леко за по-удобно с стойка за повзигане.

dobatavision

Направих ремонта никакви ядове само трябва хубави белези и се пренасят от стария на нови ремък .
На водната помпа въпреки, че на упътването беше забранено да се ползва силикон аз сложих  ::)

Ето малко снимки:

emkata