Нова ел. инсталация

Започната от Pyrhel, 15 Юни 2015 22:14:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Мисля да изхвърля цялата ел. инсталация от Сиерата и да си пусна нови кабели за всичко без светлините. Да разгледаме за пример бензиновите помпи - управлението няма да е от компютъра, а ще е с отделни копчета. Кой е по-добрия вариант - постоянен плюс при контакт, а да се прекъсва масата от копчето или постоянна маса и плюса да се прекъсва от копчетата, като преди това да минава през контакта?
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

marti1996

постоянна маса, замисли се ако стане някой фал и вземе да се замаси плюса как ще горне колата.

Pyrhel

Каква е разликата дали плюса или масата са директни, като и в 2та случая + минава през голямо реле при подаване на контакт и после през бушони?

opex

Както приказката за кучето и вкуса :) Не, всъщност си е правило прекъсва се плюса, както се прекъсва и фазата в домовете. Обяснения има много и едвали ще обхванем всички. Не че не може и така и така нали, но козата си сака пръч :)
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Pyrhel

Затова питам каква е практиката, ясно е, че е все тая. Щото примерно стоповете прекъсват маса, има и други неща, на които управлението им е през масата. Мерси.

К.Методиев

Е реално на помпата и се реже плюса, ама пък от друга страна реално краш бутона пък реже масата на помпата, а не плюса та и двата варианта работят, за битовите нужди се прекъсва фазата по други съображения там идеята е безопасността щото Бай Иван от Горно Камарци като си сменява китайската крушка в кухнята и е прекъснал нулата, а фазата е налична ще си накъдри мустаците като стой та гледай.

ПП ползвай някакво управление при което при загасен мотор да не работи помпата, че не много добре да си на контакт и да си врътка от гледна точка на безопасност го казвам.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

tropper

То трябва да се управлява по две неща:
- При подаване на контакт един таймер да ти дава импулс 5-10 сек. "включено" на помпата
- При запалване на ДВГ (дали от алтернатор или от друг сигнал...) да стои включена помпата постоянно.

Така при загасване на двигателя спира, но при последващо подаване на контакт ще тръгне за няколко секунди да има гориво, докато въртиш стартера ;)
Така си е и оригинално на Мондео МК1.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

opex

Май на всичко с еец-4 и нагоре е така. Ако не се лъжа и на Сиерата също беше така. Но ако знае човек какво прави не е проблем по принцип. На стария ми ескорт като се беше скапала пистата за помпата в таблото преди палене и давах постоянно +12 с автоматичен предпазител от апартаментно табло.
За помпата специално и аз не се сетих, че масата се прекъсва от инерционния изключвател така и така.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Pyrhel

То би трябвало на всичко що е някакъв вид инжекцион и има ел. горивна помпа да е така. На Сиерата е същото, на Фиестата - и там, хем е моно (не знам с какъв комп. е)

2.9

Е товa си е прaвило помпите дa не рaботят без двигaтел,дори преди електронните инжекционни системи-Сиерa ХR4i нямaше компютър но помпaтa минaвaше през едно лилaво време реле...Никой не би му се искaло при евентуaлен инцидент дa се лее бенз под нaлягaне.Пък ти си го прaви кaкто си искaш...-сaмо дa е с aкъл.И с реле.