Тест: BMW i8

Започната от Septerra, 08 Юни 2015 13:43:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pAbLo

Нафта,бензин....
Ама няма още победители на ГАЗ...
ЩО ЛИ (rofl) (rofl) (rofl)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

dimkaraganchev

Много просто. Газта е като дизела, не е за спорт, а за икономия. Но за разлика от дизела с газта е по-евтино и винаги можеш да превключиш на бензин, когато искаш спортно шофиране.

Chr81

Понеже темата е за BMW i8, а аз преди 2-3 дни видях една такава и се загледах, а определено не се впечатлявам от коли, но тази някак ми се стори по-забележителна и я загледах. Наистина е ниска. Беше спряла на едни павета в Лозенец и  отдолу трябва да има 8-10см най-много. В България още не се продава (или поне я няма на сайта), но цената й в Германия е от 130000евро нагоре. Наистина забележителен дизайн. Мисля, че колата беше бяла с софийска регистрация.

TourneoRS

Колата несъмнено е хубава , но не виждам никаква функционалност в нея.Ако я сравня с МК! мондео, все едно някой смартфон с нокия 100  :D . Ако няма интернет само за картинки става.А, може Ръца Пръца и до Мак а да се ходи , поне няма да се слиза от нея :)). Не мисля че бъде бъдещето е точно в такива коли.
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Septerra

Концепцията точно на i8 е да е нещо като демонстрационен автомобил - "вижте ни, ние можем да направим такава кола, с такава хибридна технология и такъв дизайн". Не мисля, че който тръгне да си я купува, ще му трябват жабки или голям багажник. :)

Иначе колата в действителност е толкова ниска, че едва влезе в гаража. При първото вкарване я караше колегата ми, който е около 85 кг и колага съвсееееем лекичко задра отдолу, едва доловимо...  O:-) При следващия опит я карах аз (70 кг) и не задра никъде... :D

TourneoRS

Усещането при силно ускорение какво е? Губиш ли кръвно налягане в главата или не се усеща по такъв начин .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Septerra

Доста е интересно. Само преди две седмици карах всички BMW M модели на писта и там нещата са брутални - и при М3/М4, а да не говорим при по-голямото М6 с V8 мотор. Там получаваш директен ритник и за миг се притесняваш как точно ще се справиш със ситуацията. А при i8 няма 'шут' при макс. ускорение, но стрелката катери километрите невероятно бързо. От 120 до 160-170 ти трябва буквално да премигнеш два пъти. От място се усеща много плавно ускорението, но същевременно супер бързо. Трудно е да се опише... :)