Съединител и маховик комплект за Мондео Мк4 2.0 TDCI

Започната от tisho_tbk, 14 Май 2015 23:27:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tisho_tbk

Здравейте,
Колата я купих декември месец 2014 година - аз я карам от близо 6 месеца.
Дата на производство 2008.
Регистрация 2009.
Реални 177000 км към днешна дата.
Гориво: дизел, 2.0 TDCI

До сега не бях усетил да има някакъв проблем със скоростите, включваха се безпроблемно.
Вчера както си карах в задръстванията на София, изведнъж започна да трака и започнаха да се усещат вибрации на съединителя.
Когато не е на скорост, т.е. оборотите на около 900-1000 се чува дрънчене някъде под волана, до педалите.
Когато е на скорост и при над 2000 оборота, шум не се чува, но при натискане на съединителя се усеща че има някакъв проблем.
Като цяло педалът на съединителя започна да вибрира.

По тези симптоми си мисля, че най-вероятно е маховик.

До колкото съм чел в интернет, препоръчително е да се сменя маховик, съединител , притискател и лагер помпа, нали така?
Спрял съм се на този комплект  FORD MONDEO 2.0 TDCI MKIV MK4 NEW LUK DUAL MASS FLYWHEEL & CLUTCH, 2007 ONWARDS . Дали е подходящ за моята кола, тъй като в описанието пише че е за хечбек и седан, но не и комби?
Ако някой има инсталиран Микрокат, мога да му изпратя VIN за проверка.

Може ли да ми препоръчате сервиз в София, който евентуално може да извърши ремонта с части, осигурени от мен? :-[

Благодаря Ви, предварително.

Pyrhel

От Техниклъч НЕ СЕ КУПУВА! Продават само ментета с най-най-ниско качество. Препоръчаните сервизи ги има в раздела. Иначе щеш не щеш - комплект ще е при тебе :(
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

мда това не е за препоръчване да се купува .. то си личи и по цената де

Dmitarcho

Не мисля, че има разика в моторите/съесинителите при комби/седан/хеч ;)
Ръца Пръца

tisho_tbk

Колата вече е оправена в сервиз в Слатина.
Оказа се, че  лагер-помпата, маховика и притискателния диска са сдали багажа.
Най-странното е че съединителя е Ок. Почти като нов  ???

avm

@ tisho_tbk - Привет, има голяма вероятност скоро да сменя Фокус МК1 с Мондео МК4 (1.8 TDCi) и понеже от сегашния ми майстор разбрах, че съединителя е компоненета който обикновено (рано или късно) се налага да се замени искам да те питам колко излезе процедурата при теб (може и на ЛС да ми пишеш) ако е уместно да споделиш такава информация.
Предварително ти благодаря, avm.

tisho_tbk

Части+труд= около 1300лв. Само помпата не е LUK.

avm

Цитат на: tisho_tbk в 30 Юли 2015 23:02:44
Части+труд= около 1300лв. Само помпата не е LUK.

Много ти благодаря!
Поздрави, avm.