Водна помпа за Форд Фокус мк1 1.6 (zetec-s)

Започната от JoroM, 11 Май 2015 20:55:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

JoroM

Реших да сменя водната помпа на фокуса ми. Гледам помпи само с МЕТАЛНА перка!  Набелязал съм един модел който ме устройва и като цена и като изработка - FAI е марката. Английска марка, помпата обаче май е италианска.
Другите два варианта са Starline( чешка) и Колбеншмит ( уж немска) на тези двете обаче не знам перката дали е метална, или пластмасова. Гледах Старлайн за vag 1.8 t и ме изненада много с изработката, перката и изглежда по-добре от Хепу-то което сложих наремето...тая марка сега навлиза на пазара, и цените им са доста добри. Утре ще знам за тея двете дали са с метални перки. Ако и трите се окажат с метална перка, коя от трите помпи да взема. И трите са около 50 лв с отстъпка. Логично, фаворит ми е Колбеншмит( ако е с метална перка).ноо, докато не съм я разгледал...
Ако някой е сложил друга марка водна помпа на този тип мотор(zetec-s) също да сподели каква помпа е сложил, и как се държи...

marti1996

JoroM

Взех водна помпа Starline...всъщност водната помпа на FAI, Kolbenschmidt, Starline за zetec-s, явно се произвеждат на едно и също място, понеже са еднакви до най-малката подробност...разликата е в цената.
Понеже никъде не намерих тема, където да има писано за помпи на zetec-s, реших да напиша за това което видях и разбрах за двата ми дена обикаляне по магазините в Бс.
Гледах помпите на HEPU, Salieri, Aisin, Dolz, FAI, Kolbenschmidt, Starline...други в Бс няма.
Dolz, Aisin, Salieri са с пластмасова перка, която освен това е и с по-малки лопатки от тази която взех, предполагам са точно като оригиналната фордова. Аз обаче търсех помпа с възможно най-голямата перка, така че пластмасарниците не бяха вариант за мен. Тази която взех има доста солидна изработка, в никакъв случай HEPU-то не беше по-добре изработено. Занесох я на приятел, който бачка в сервиз, и на него му хареса помпата.

HEPU:

FAI:

Kolbenschmidt vs Starline(otkriite razlikite):