Тест: BMW 2-Series Active Tourer

Започната от Septerra, 03 Май 2015 18:30:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Septerra

Този уикенд минах над 1000 км. с тази машинка - първият ван на BMW, първата им кола с предно предаване и трицилиндров мотор. За радост, аз карах версия 220d xDrive, с други думи - 2.0-литров дизел, 8-степенен автомат и 4х4.

Първи кратки впечатления, повече през седмицата, като ми остане повечко време.
- относително просторна, с изключение на ширината на задната седалка. За четирима е перфектна, за пет - малко тегаво става отзад;
- двигателят е класика за БМВ в момента - пъргав, тих и в много добра работа с автоматичната трансмисия. Колата беше на само 1000 км. и я натоварихме с пет човека и багаж, та си харчеше 6.5 извънградско;
- ергономията около шофьора е много добра, макар че таблото е относително променено спрямо останалите модели в момента;
- за имидж няма какво да говорим - ако колата беше с емблема на Ford, VW или Opel, че защо не и френските марки, и струваше с 30-на хилки по-малко - щеше да е чудесна. Но ван на БМВ за над 70 бона - ще ме извинявате...
- висок център на тежестта, накланя се доволни в завои - създава усещане при карането точно като при големите MINI-та (Countryman, Paceman и т.н.)

Утре ще се постарая с малко по-подробни впечатления, а сега малко снимки:

ihovahi

Геле, всички я хвалят тази осемстепенна скоростна кутия. Ти кажи каква са впечатленията ти?
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Septerra

Безапелационно - най-добрият автомат, който съм карал! По-добър е от на VW, Ford, френските, а за Опел да не говорим - там е пълна трагедия...

Мисля, че при BMW кутията не е с два съединителя, както е при VW, Ford и т.н., а си е обикновен хидротрансформатор. Дело е на ZF и е просто без забележка - безударна смяна на предавките, винаги избор на най-добрата скорост, ниски обороти при висока скорост, много добра реакция спрямо това, което правиш с педала на газта. Наистина - без забележка.

Alexi

тоя ван е извращение на БМВ от моя гледна точка ,но няма как тая пазарна ниша трябваше да се запълни .. салона що ще е странен същия е като на 3та серия горе долу .. автомата определено е много добър карал съм F10 530d X-drive с него - перфектен е просто уникален .. не е с 2 съединителя ,нормален хидротрансформатор е

hotblooded

Тея пусти пазарни ниши...  BMW правят семеен (мини)ван, Бенц- баничарки... И едните и другите заимстват предно предаване с напречен двигател от франсета  (puke). Но ако мениджърите слушаха феновете - BMW щеше да прави само М-ки, а Бенц- AMG-та :) Не знам, аз някак си сериите под 3 и Х-овете - не ги поставям сред BMW-тата...

pAbLo

Ключовата дума в случая е - Лимона трябва да бъде изстискан докрай 8)
Защо да не вземат 40к евра на някой с М5 за кола на жената,че примерно му е писнало от развалено Френско сирене или раздрънкани спагети (rofl)
И дизайна на Крис Бенгъл беше заплют на първо време ама сега точим лиги по Е90 и Ф10 (bow)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Alexi

мда той беше изпреварил времето си .. но ето че Е60 и сега изглежда модерно а подмина 10г модела ..

pAbLo

Първите Е65ци си остават кенеф,но коя първа партида е ОК (rofl)
535д си ми остава фаворит за Е60 , но кога ще го бъде ;D
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D