Някаква възможност за прочитане на кодове на инжектор за Мондео МК3 '02

Започната от доницети, 10 Април 2015 16:32:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

доницети

Здравейте,

На няколко места прочетох, че при Мондео МК3 преди фейса, кодовете на инжекторите не могат да се прочетат. Тъй като инжектора е ремонтиран някога си, но няколко символа са изтрити, има ли все пак някаква възможност (например в МП) да се сравни с този който е вкаран в момента?

Pyrhel

Колко символа липсват? Кодовете са такава комбинация, която не може да бъде въведена по грешен начин, т.е. ако смениш буквата О с цифрата 0, кодът няма да бъде приет. На някои преди фейса се виждат кодовете през диагностиката. Дали на МП ще им се занимава да "познаят" кода - вероятно не.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

доницети

Не става въпрос да се сбърка символ, а че направо липсват първия и деветия символ на етикетчето. С Аутоком/Делфи не се прочитат кодовете, а същото е и с Форскан. Четох, че това е специфика на ЕКУ-то, но други тестери дали все пак няма да ги прочетат- например оригиналния в МП?!

Pyrhel

Вероятно също няма, но пак казвам, че могат да се нацелят горе-долу, особено ако липсват само 2 символа. В най-лошия вариант са 300 комбинации, ако не се гледа горе-долу символите. От много време се каня да разгледам такава цака, с която да се допълват кодовете до правилен, ама още не съм стигнал до там :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

greenmoon

chokolino771

Мисля,че няма да ти ги прочетат и Мото Пфое.Преди съм ходил за кодиране там,но след като вкарат кодовете после не им излизаха.Аз си купих Autocom ,но и той не ги чете.Изпратих дюзите в Пловдив за нови кодове и така се появиха липсващите символи,тоест направо нови кодове ми изкараха.Пробвал съм да сменя някоя цифра от кода ,като примерно вместо 5 слагам 6 ,като потвърдя кода и запаля веднага променя работата и започва да пуши бяло.А да замениш цифра с буква въобще не приема кода.Моето също е 2002,пробвали сме и на диагностика на БОШ ,но пак не излизат кодовете,само можеш да ги вкарваш.

pAbLo

Има стендове извън МП,но искат и ремонт да се прави, иначе не се хващат да ги слагат на стенда.
Мястото е ясно,процедурата е възможна.
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D