Форд Фокус 1.8 TDCI авариен режим

Започната от vasilmihov, 25 Ноември 2011 17:45:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vasilmihov

Фокуса като го настъпя повече и почва да мига лампата за подгряване и влиза в авариен режим.Записва грешки за регулатор налягане и налягането в рейла извън диапазона.От какво може да е , свалях регулатора чист е и го замерих отговаря на съпротивление.Някакви идеи за проблема ?

Pyrhel

Често се случва грешктие за кофти налягане да ги записва заради зацапан горивен филтър. Дойде студеното време и сега доста такива оплаквания ще има.

Сменил ли си горивния филтър? С каква марка си в момента?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

tha22don

По-добре си запази час за диагностика в МП. Най-лошият вариант е помпа или някоя дюза да не впръсква правилно гориво. Дано да е нещо дребно...
Гасне ли колата или просто й пада мощността ?

Alexi

филтър/инжектор/и ,клапан на помпата/помпа ,в този ред ..

vasilmihov

Филтъра е сменян ама немога да кажа каква марка е.
За реда
филтър/инжектор/и ,клапан на помпата/помпа ,в този ред ..

клапан помпа би трябва ли да е

със зелената букса

Alexi

щом филтъра е сменян най добре почни от leak test на инжекторите ,то ще си покаже от тях ли е или не .. клапана на помпата и самата помпа ги остави за последно малко е вероятно да е от тях .. инжекторите са слабо място но се ремонтират читаво,няма да се плашиш не е някаква неземна сума

Bobi

Колега, тестването на дюзи в Мото Пфое струва около 40 лв. Но ако си достатъчно сръчен, прочети тази тема :Тестване на Common Rail дюзи в домашни условия . Пожелавам ти да е някакъв дребен проблем, но дори и да се окажат дюзи, няма да се плашиш, вече се рециклират за около и под 100 лв за брой на точното място. Само не се подлъгвай и не скачай от първия път, ако се окажат дюзи! Пиши тук и ще те насочим към правилното място, където да не ти одерат кожата!

Аз на твое място бих проверил какъв е филтърa! И ако е някаккъв измислен бих го сменил с оригинален такъв! Прочети темата за горивен филтър във форума..

Alexi

а къде е около 100 лв ,щото аз под 150 не съм чувал да рециклират ,но скоро не съм се и интересувал ..

vasilmihov

Смених горивен филтър , пробвах с друг регулатор и друг датчик за вис налягане нямаше никакъв резултат.Направих замерването на инжекторите всичките върнаха около 4 мл. нафта  :'( (hammer)

Pyrhel

Мина ли на читава диагностика да се видят не само грешките, а и живите данни за налягането и инжекторите по отделно? Каква нафта сипваш, какъв филтър сложи? То май остана помпата само...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Даниел Маринов

Здравейте приятели, аз имам същият проблем, само че при мен две от дюзите връщат яко нафта, далече над нормите. Къде рециклират дюзички на прилични цени? Колегата Боби беше споменал, че ги рециклират за около стотина лева? Бихте ли ме упътили към сервизи ?   8)

Alexi

Гледам си от Габрово ,сякаш най близо ще ти е сервиза на Авел в Пловдив ,те са и официален представител на Делфи .. само че за 100 лв е с китайски части ,според мен дай повече за оригинални и направи и 4те дюзи щото те 2те за да заминат другите 2 няма да изкарат много повече .