Фокус мк1-прегряване

Започната от ForeverFord, 23 Март 2015 11:30:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ForeverFord

Здравейте.Миналото лято имах следния проблем в големите жеги или когато се товареше двигателя повече стрелката на температурата отиваше към червената зона и ако не отпуснеше газта,отиваше баш в червената,като нито гасне,нито светва чек,общо взето нищо не ставаше освен ,че стрелката отиваше в червената зона.Това главно ставаше при  скорост към 120-130 (скоростта зависи от времето на вън) и стрелката вече беше тръгнала към червената зона,а ако е по байр на горе 130 и съм в червената зона.Не бях взел проблема под сериозно внимание,докато един ден в мола,след по голямо лутане, не ми хвърли антифриз,не се бяха включили перките.Смених след това антифриза,купих си нов датчик за температурата който е в главата на двигателя и перките си работят,обаче пътувам доста често до Варна и тия дни ми направи впечатление че като тръгна да ускорявам и пак взема да вдига температура.Едният път с ОБД букса измерихме че двигателя вдигна 130 градуса и беше почти влязал в червената зона,стори ни се доста висока температура.В града нямам никакви проблеми.Автомобила е форд фокус мк1 1999 година 2.0 зетек
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Иван Вълков

Баси няма никаква логика.  По принцип градското каране е по голямо изпитание. Надува ли системата?   Пробвал ли си да включиш климатика и да тръгнат двете перки и да следиш какво става с температурата. Иначе извън града със 130 тоя мотор трябва да пее и хич да не му се отразяват.

Проверявали ли сте термостат, радиатор?

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

ForeverFord

Ами то в голямата жега няма как да не карам нс климатик,но нямам спомени да имаше разлика.Не съм проверявал нито термостата,нито радиатора.

Иван Вълков

Коментирахме с @emkata и нищо не си писъл за водната помпа.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

ForeverFord

Защото не съм я и гледал,изчаквам да се по стопли времето и смятам да проверя радиатора дали не е запушен някъде и ако не е ,си мисля че е водна помпа и може би ще я сменя.

Alexi

водна помпа ,термостат ,въздух в системата ,затлачен радиатор ( особено ако предния собственик е наливал от тия гадости против течове )

ForeverFord

Ще си направя един списък и ще започна едно по едно да изключвам нещата

ForeverFord

Малко да ъпна темата,след като смених температурния датчик и нямаше ефект, смениш и цялото табло с на Инка да пробвам и пак нямаше разлика.Най накрая реших да видя термостата,стария трябваше да отваря на 92 градуса,а той даже и на 95 не по иска да се отвори.Сложих нов на 88 градуса и сега всичко е наред.Ще видим до кога.

G_o_c_e_v

Ей браво бе, накани се най сетне да го извадиш. Само трите болчета извади нали?
Радвам се че всичко е дошло на мястото си. Сигурен съм, че вече няма да имаш проблем.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

ForeverFord

Да, само трите извадих.

krachuna

Имах го този проблем,но след като си на
правих байпас,нещата се оправиха.

ForeverFord

Аз си имах този байпас и за това не го споменавах

temples

хмхмхмх и аз имах подобен проблем. Два пъти ми загря на дълъг път в началото на лятото. Първия път се оказа, че след смяна на маркучите на газовата инсталация, газаджията явно беше претегнал една скоба повече и един маркуч се беше скъсал под скобата.... срязах го, затегнах го по-внимателно, сипах вода и се прибрах :). Интересното е, че след това след 60км извънградско в 7ч. сутринта при това беше през тези по студените дни, след като спрях чух бълбучене... вдигнах капака и антифриза се беше вдигнал до капачката. Подобно на колегата съм с нов термо датчик и термостат. От тогава не го е правило, но миналата седмица махнах катализатора и колата направо се отпуши и тръгна много добре, та от сервиза ми казаха, че е бил много надробен и запушен катализатора и е възможно от там да е връщало топъл въздух към двигателя и затова да е прегрявала.

mitkovimpela

Здравейте колеги да драсна и аз някой ред може и да съм полезен.С предната ми машина имах същия проблем в града карах само на вентилатор а извън града особено при по висока скорост е стигала подобни температури , като на колегата.И аз си мислих че в града трябва да е по голямо натоварването но двг се натоварваше повече извън града , смених термостат , водна помпа , датчици и от майстор на майстор промивка и тн. т. Накрая се оказа запушен радиатор , значи когато работи двг пипам го целия е горещ но когато двг не работи радиатора почти на половина е по хладен от другата половина , смених го и температурата заспа карай , както си искаш държеше 87-90 градуса.