duratorq 2.4 tdci !!!

Започната от neldcho, 13 Март 2015 19:25:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

neldcho

Здравейте колеги, тези дни чух че форд имат модел двигатели" Duratorq 1.0 - 2.4"  ако ми е достоверен източника на информация разбрах, че от 2.2 нагоре били лимитирани производства.
Някой има ли повече информация за този мотор ? Интересна ми е каква му е историята а в интврнет няма многл много инфо или това което има не е на български. :)
Аз ♥  да карам кола на 20-25г. Когато съм почивка по цял ден да е с вдигнат капак, най-обичам и като мине някой познат да ме погледне и да каже "тц тц тц.... чисто нова я зе... Майката и еба" е тва го обичам много

Marlboro

Лимитиран е да, само в Транзит го слагат.  :D
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Alexi

на български инфо няма откъде да намериш .. мотора е Puma ,като моторите на мондео мк3 .. монтира се в Транзит и Ланд Ровър Дефендер ,съществува във варианти от 85 до 135 коня

Pyrhel

Има и един по-по-най-лимитиран, 3.2 TDCi :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 13 Март 2015 20:51:05
Има и един по-по-най-лимитиран, 3.2 TDCi :)
Само за едно возило и то само за едно ниво на оборудване...

Alexi

3.2 е екзотика да .. слага се на Транзит ( в МП имаше върнат от лизинг такъв преди време ) и Рейнджър .. интересното е че е 5 цилиндров .. в нета няма много инфо за него ,200 коня е

neldcho

А според вас кой е най-добрия създаден мотор от форд, като изключим мускулите на семейството шелби, кобра, мустанг.
Аз ♥  да карам кола на 20-25г. Когато съм почивка по цял ден да е с вдигнат капак, най-обичам и като мине някой познат да ме погледне и да каже "тц тц тц.... чисто нова я зе... Майката и еба" е тва го обичам много

Pyrhel

Според наградите трябва да е 0.999L EcoBoost :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

neldcho

Цитат на: Pyrhel в 14 Март 2015 11:22:08
Според наградите трябва да е 0.999L EcoBoost :))
Мда но има и много сила която се проявява от страна на калсиката Зетек и от изпълненията RS.

Alexi

факт е ,че най добрия мотор е 1.0 екобуст .. с множество награди и признат от експертни издания .. в Зетек няма нищо иновативно отделно не е мотор на Форд изобщо :)

neldcho

Цитат на: Alexi в 14 Март 2015 15:39:55
факт е ,че най добрия мотор е 1.0 екобуст .. с множество награди и признат от експертни издания .. в Зетек няма нищо иновативно отделно не е мотор на Форд изобщо :)
Да Zeta-Technology но доколкото знам че от форд са купили патента след като са завършили първия ескорт с този тип мотор