Трудно включване на предавки, бензиново мондео МК3

Започната от androo, 13 Март 2015 13:42:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

androo

Здравейте,
имам проблем със скоростния лост, по принцип го има откакто я имам колата, но сега ми се налага да карам повече в града и почна да ми досажда проблема.

Много ръмбаво влизат предавките, като се степенуват, първа влиза най трудно, втора малко по-добре, трета почти без усилия и четвърта и пета може да се каже, че са наред. За задна също нямам оплаквания.
Проблема се състои в това, че не е необходима сила за да се включи предавката, а по скоро да се намери правилния път на лоста, като че ли лоста не е настроен точно за това което очаква скоростната кутия.
Разбира и силата помага, тогава всички в колата чуват звук от лоста, което е недупостимо. Дургите коли, които съм имал можех с един пръст да превключвам. При включване на предавките не се чуват никакви изхърквания от скоростната кутия.
Другото което е интересно, че първа (която е най кофти), все едно има два хода за включване, бутам лоста на ляво, после на напред, почти преди края усещам съпротивление, после още веднъж тръгва напред и така.

Маслото на скоростите не съм сменял, само е проверено, количеството е в нормите. Не мисля, че проблема е в маслото.

Съединител сменян преди 24 хил. км, проблема си го има през цялото време, съединителя е сменян точно преди да купя колата, като аз сменях маховик, защото дрънчеше ужасно като спра на светофар, преди 15 хил. км.

Мисля че проблема може да е от нерегулирани жила, които от лоста отиват в кутията. Вие какво мислите? И в кой сервиз биха могли да ги настроят, защото разбрах че има някаква джаджа, с която става регулирането и мисля, че повечето сервизи няма да знаят за такова нещо.

Самата настройка на жилата, мисля че ще е по евтина от смяна на маслото, за това бих пробвал първо с нея.

Septerra

Здрасти, колега. Имах подобен проблем с моето дизелово Мондео Мк3. Оказа се, че е точно от реглажа, макар и крайния резултат да не е перфектен - явно си има износвания тук-таме по кутията и това дава резултат. Смених и маслото, но все още като е много студена колата има някои дребни недостатъци при включването. Като се затопли, всичко е перфектно.

Ако те интересува майстор - пиши ми ЛС, ако си от София. :)

ilko

И моето Мондео е бензиново и имам трудности с 1-ва и 2-ра. Но като се покара известно време и се изредуват няколко пъти скоростите, вече си влизат нормално. Нивото на маслото на кутията още не съм го гледал, може би ще започна от него и след това с регулиране на щангите.