От едносекционен към двусекционен фар

Започната от piksi88, 04 Февруари 2015 22:40:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

piksi88

На фокуса оригиналния му фар е  h4  взех си други с лупи двусекционен. Като включа дългите и се гасят късите. Дали ако сложа лостче от фокус с двусекционни фарове ще се оправи работата или трябва да слагам реле.

ForeverFord

Здравей,аз също минах през тези стъпки.Това което направих аз е мостче между кабелите на късите и дългите при лоста за мигачи.Така че късите да не гаснат.Дано съм помогнал
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

К.Методиев

По оригиналната схема късите светлини от лоста са захранени на входа на лоста от ключа, но става и с мост, дори и да смениш лоста пак същата работа ще е схемата е различна просто.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

piksi88

Благодаря за бързите отговори, с мост ми се струва по-лесно. Някъде четох пък че с моста се натоварвал лоста и щял да изгори. Дали има нещо вярно или да си правя моста и да не се притеснявам

ForeverFord

Ами аз почти една година карам така и нямам проблем.
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

К.Методиев

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

G_o_c_e_v

Това с натоварването са глупости, понеже през лоста е управляващата верига на релетата на фаровете.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

JoroM

Моя е с тунинг фарове с лупи, и ми го направи майстора при включване на дългите, късите да остават включени. С  мост, но на релетата в кутията при двигателя.

DELUXe

Здравейте,  и аз преминах на двусекционни фарове.  Някой може ли да обясни на кои релета се прави мост да не гаснат късите при пускане на дълги.

road runner

прави се мост м/у кабел номер 8 и номер 9 на входа на лостчето :) Аз съвсем скоро ще го направя , че и аз минах към фейслифтови фарове :)

MaxMan

Колеги, проблем ли ще е за фаровете и/или релетата ако се направи мостче на обикновените  H4 фарове?

К.Методиев

Цитат на: MaxMan в 18 Декември 2016 01:35:59
Колеги, проблем ли ще е за фаровете и/или релетата ако се направи мостче на обикновените  H4 фарове?

Ще ти горят крушките, и не само те!

MaxMan

И аз така предположих, благодаря все пак! :)