Скорости влизат по лесно при студен двигател Фокус 1

Започната от piksi88, 21 Януари 2015 22:47:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

piksi88

Здравейте колеги не знам дали от както съм си купил колата, но отскоро забелязвам че скоростите влизат трудно. Започнах работа и карам и други служебни коли Кади и Партнер. След като се кача на моята направо ми е супер трудно да превключвам. Забелязал съм , че сутрин след като запаля на студено около 0 или -  скоростите тръгват трудно но влизат отряз а когато двигателя се затопли тръгват лесно но влизат много трудно. Ходя няколко пъти на майстор за други проблеми като му казвам да даде предложение всеки ми вика няма логика на студено да включва по лесно. Мислех да сменям маслото после един майстор ми каза че нее хубаво. Прочетох някъде че това се появява при проблем със съединителя и направо не знам кво да правя  :-[. Съединителя не е нов отделя отгоре но не боксува  ???. Ще съм благодарен за някъкви идеи  ^-^

Alexi

смени маслото ,що да не е хубаво .. най малкото е намаляло за тия години

marti1996

rado464

Имам същия проблем колата е 1,8 тдци като е студена не мога да вкарам 1 скорост, трябва да ги размърдам 3 4 скорост и чак тогава влиза. Като спра на светофар първо 2 и после 1 скорост. Лятото ги нямах тези проблеми. ::) ::) ::) ::)

piksi88

Ами значи ще сменя маслото и ще видим кво ще стане  :) тея синхронизатори как се диагностицират

marti1996

хъркат ти скоростите ако имаш проблем с синхронизаторите,примерно на 4-та с 2000 об си с 70км/час
пробвай да вкараш с междинна газ и без междинна и кажи какво става

piksi88

Скоростите влизат няма хъркане, но просто по трудно само на 3 скорост се налага повече ''добутване'' иначе хърка ако не я бутна докрай.

marti1996

Цитат на: piksi88 в 22 Януари 2015 22:37:03
Скоростите влизат няма хъркане, но просто по трудно само на 3 скорост се налага повече ''добутване'' иначе хърка ако не я бутна докрай.
появява се нещо като стена така ли ?, и това винаги ли се получава ?

piksi88

Натсикам съединителя и бутам лоста на 3 та скорост той влиза и като пусна съединителя се чува хъркане просто винаги на 3 та трябва да бутна 1 път да влезе и още 1 път влиза още малко за тва казвам добутване всеедно влиза 1 вия път ама недостатъчно и трябва да добутна. На другите скорости няма такъв проблем влизат 1 и всичко е ок

marti1996

Цитат на: piksi88 в 23 Януари 2015 22:08:55
Натсикам съединителя и бутам лоста на 3 та скорост той влиза и като пусна съединителя се чува хъркане просто винаги на 3 та трябва да бутна 1 път да влезе и още 1 път влиза още малко за тва казвам добутване всеедно влиза 1 вия път ама недостатъчно и трябва да добутна. На другите скорости няма такъв проблем влизат 1 и всичко е ок
не ги прави тези опити повече не си ли сигурен че не е влязла докрай, не се пускай съединител ще счупиш зъбите и ще стане мазало, според мен е синхронизатор на 3-та скорост, все пак си провери и жилата, като сменяш маслото на кутията виж дали ще излезе цветен метал  (pwnd)

Alexi

в кутията няма цветни метали дори и да ти излезе златна колата :))

К.Методиев

И по принцип метал трудно ще излезе с маслото в кутията има магнит за тая работа.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

marti1996

Цитат на: Alexi в 24 Януари 2015 12:41:14
в кутията няма цветни метали дори и да ти излезе златна колата :))
синхронизаторите от какъв материал са ?

piksi88

Благодаря на включилите се в темата всяко мнение е важно за сега планирам да я закарам на майстора под моста Чавдар от скоро там я карам и съм доволен ще сменим маслото на скоростната кутия и хидравличното масло. Имам още няколко въпросчета:

Пърхел едит:
Разделих темите тук и тук. Хубаво е отделните теми да са в... Отделни теми :)