Масло на скоростна кутия

Започната от viceroy, 11 Януари 2015 14:15:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

viceroy

На какъв пробег би трябвало да се подмени маслото на скоростна кутия и какво масло е препоръчително да се използва? Става въпрос за Фокус мк2 1.6 100кс. 2009-та.

Alexi

Според мен между 150 и 200к е добре да се смени и се усеща разлика . Какво масло - аз сложих оригинално ,не е особено скъпо но става всякакво отговарящо на спецификацията .

viceroy

Оригинално от Мото Пфое предполагам, в ауто дата го дават 75 90 полу-синтетика. Има ли пробка за източване по принцип или се тегли с вакум?

Alexi

оригинално от Ибей .. на моята кутия има пробка .. мисля че и на твоята има

sinnerman

Днес смених опорния(висящия лагер) на дясната полуоска на фокуса, че започна да вие от известно време. Използвах възможността, с ваденето на полуоската та смених и маслото на скоростната кутия . Изтече около литър и половина масло от отвора на полуоската и остатъка го изсмучихме. Няма пробка за източване. Побра около 1.7 л. от новото масло. Със сигурност е останало и малко от старото. Всичко това в Мото Пфое. Маслото, 2 еднолитрови туби 75w90 го взех от там. Труд 53 лева с ДДС за всичко. Първи впечатления: Настана тишина в купето. Със скоростите нямах проблем преди. Сега по- мазно ми се струва, че включват скоростите. Фокус МК2.5, 1.6, на 190к.

To4kata

Миналата година го смених зад блока. Беше ми протекъл семеринга на избирача на скоростите и използвах разправията да сменя и маслото. Налях кастрол - без забележки. Работа за 1 час на полеви условия /неудобно е/. Ако имаш канал става и по-лесно. Ето технологията горе-долу при моята кутия https://www.youtube.com/watch?v=z_O0yyYpjZk.
Успех ...