Задни пружини от Мондео МК2 комби на МК3 комби

Започната от BeTaTesTeR, 04 Януари 2015 13:44:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

BeTaTesTeR

Трябва да сменям задните пружини и след щателно проучване искам да питам, ще станат ли задните пружини от Мондео МК2 комби на МК3 комби? На хартия като им гледам параметрите би трябвало да станат, но все пак искам някой, който е сменял пружини и знае какви са леглата, захващанията и т.н. да каже?
Ще питате защо ми е да взимам от МК2. За МК3 комби в каталога на каяба има само стандартни пружини с дължина 362 мм (RA5611) и няма вариант за усилени. За хечбека и седана има усилени, но размерите им са много различни, диаметъра им е 132 мм срещу 118 мм на комбито, а дължината им е чак 400 мм и ме съмнява да станат. В каталога на sachs също няма кой знае какво разнобразие, пак само стандартни пружини и най-дългата е 365 мм. Да не говорим, че sachs не намерих в нито един български сайт да се продава.
Затова погледнах МК2 комби и за него каяба имат RA5315, което е усилена (heavy duty) пружина с диаметър 118 мм и дължина 385 мм и на всичкото отгоре я има в Autopower и мога да си я взема без да се мъча с доставки и чакане от Англия. Та въпроса е ще ми стане ли тая пружина, защото много ми хареса.
Предишната кола ми беше Xsara и вече имам фобия към коли с увиснала задница, затова искам Мондеото да ми седи по-вдигнато отзад, а сложих и газ и се събира още тежест отзад. Та това ми е терзанието, някой ако е правил такава импровизация ще се радвам да сподели  ::)

marti1996

аз не съм правил, но според мен окачването на мондео е далеч по здраво от на ситроен

BeTaTesTeR

Да се отчета все пак за форума. Въпросните пружини RA5315 станаха на мондео мк3 и импровизацията може да се счита за успешна. Доста се вдигна и съм много доволен, с предишните пружини съм бил почти постоянно на тампони. Сега и возията се промени и на Цар Борис III се предават по-малко вибрации и мога да взимам легналите полицаи по-бързо. Направо е супер. Дори и с трима човека на задната седалка има още ход и вози много добре.

Преди:

Сега: