Focus mk2 1.6

Започната от viceroy, 02 Януари 2015 22:49:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

viceroy

Здравейте искам да попитам за двигател 1.6 16v 100hp, не Ti-VCT а другия, който се води Duratec, след 2004-та същия ли е като по-стария зетек 1.6 и ако не какви са разликите, освен че има 5Нм повече въртящ момент? Чета за разход на масло при 1.6 зетек, това важи ли и за този мотор?

Alexi

блока е същия

viceroy

Значи всичко друго е различно? Бях чел, че не подлежи и на ремонт, по точно блока, само главата се ремонтирала, но не успях да намеря повече информация. До колкото чета клапаните не били с хидравлични повдигачи а с пулове, на какъв пробег е препоръчително да се проверяват хлабините? Мисля да монтирам и газов инжекцион. Колата е на 68к реални.

Alexi

почти всичко е същото ,споменах блока щото питаш за разхода на масло а той е от износени сегменти при тоя мотор .. щом колата е на 68к карай и не ги мисли тия работи

viceroy

А от към клапаните как стоят нещата с ГИ ще има ли проблеми в предвид, че мотора е с пулове при редовна проверка на хлабините? Мисля да монтирам и флашлюб за всеки случай но не знам дали има смисъл.

Alexi

всеки малък 16 клапанов мотор има проблеми с газта след определени км ,особено ако обичаш високите обороти .. не знам колко ти гори но се замисли да си го караш на бензин все пак е 1.6 не е 2.6