Текстилни вериги

Започната от Pyrhel, 18 Ноември 2011 13:15:08

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

Pyrhel

Някой ползвал ли е такова чудо? Има доста хора, които ги хвалят, но не са само положителни мнения. Като цяло е интересно не само дали помагат, а колко здрави са (като не се карат на чист асвалт, а само на сняг/лед), къде са им недостатъците.

Друг е въпроса на кого колко му трябват... :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Bobi

В youtube има много клипове, от които може да се добие представа. Най-големият им плюс е лесният монтаж, а не като веригите... На тези текстилни вериги в Европа им казват AutoSock :)).

Ето и тест драйв с такива вериги на Mondeo Mk3

supertorr

Цитат на: Bobi в 18 Ноември 2011 19:33:58
Ето и тест драйв с такива вериги на Mondeo Mk3

Е този тест какво показва, такъв сняг със средно износени зимни гуми няма да има проблем.
Иначе от 4 години само возя стандартните вериги и не ми се налагало да ги слагам. Миналата година в най-големия снеговалеж тръгнах за Банско и съм изкачвал Предела без вериги пред джипката 4х4 на пътното
Но положително бих си купил такива, но не и на тази цени

Извинявам се ако коментара не ми е на място, и може да го изтриете'

Bobi

За какво да го трием ? Ние говорим за текстилни вериги, а вече са се появили течни  :)) . Днес в Шел ги видях за 15 лв, но ме беше срам да си извадя телефона и да ги снимам :)

supertorr

Цитат на: Bobi в 23 Ноември 2011 23:20:21
Ние говорим за текстилни вериги, а вече са се появили течни  :))

Течните са много преди текстилните, но вършат работа само за да те извадят от ситуация, а не за постоянно използване. Иначе, слагаш флакона за 15 лв. и когато потрябва (stir)

BIGFORDFAN

Аз ползвам точно такива течни от Шел,по-миналата година пътувах от Русе за София,като снегът беше подобен на сегашния,но на две места беше просто ''стъкло'',без тях нямаше да се измъкна,а гумите бяха всесезонни,на 6год. със задно предаване...
П.С.оттогава винаги имам в колата едно флаконче,около 11лв струва,но полицайте мисля няма да те пуснат с тях ако са задължителни вериги в някой проход  C:-)

Bobi

Трябва и аз да купя едно такова флаконче да имам.Преди два се наложи да се излагам пред нас и двама съседи ме бутаха да изляза....

Иван Вълков

Много скъпи тия течните вериги бе????? В авто магазина до нас са на цена от 5.50 лева. Не че 11 или 15 лева са много но предвид че ги има на два пъти по-ниска цена...... това само в България може да става   ... (angry)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

supertorr

Цитат на: Иван Вълков в 29 Януари 2012 08:21:50
Много скъпи тия течните вериги бе????? В авто магазина до нас са на цена от 5.50 лева. Не че 11 или 15 лева са много но предвид че ги има на два пъти по-ниска цена...... това само в България може да става   ... (angry)

Цената от 15лв. която бях споделил е в ШЕЛ, а там надценка под 50% не признават...
Кажи ти за този магазин където са 5,50, дали е някаква верига авто магазини или просто кварталана железария? за тази цена и аз ще сложа едни отзад

Иван Вълков

autohit мисля че е верига магазини за авточасти.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

evil

Още едно предимство на текстилните чорапи: абсолютно безшумни са.
И още един недостатък: все още не се намират навсякъде.
Нямам лични впечатления, но чух за някакъв колега от Благоевград с подобни "вериги"
да качва доста мъчно място  в сняг. Минавал съм от там- като изкачване на военен полигон
е, виждаш в един момент само небето.
Няма маловажни неща!

PcMan

Не знам, но аз почти всяка седмица съм на ски в този сняг / студове от месец насам и с хубави гуми не съм имал грижи 1 път и не съм закъсвал или бутан 1 път. А по какви наклони с неизчистен сняг е трябвало да спираме заради закъсали коли, да паркираме и карам в абсурдни условия по адските тунелни (от двете страни 1 метър отсечен сняг) пътища до хижи и техните под наклон паркинги и т.н. Да карам с предна броня като снегорин в пудрата нагоре и още и още. Който се е качил с мен е казвал уау от тези гуми, а дори нямам TC ESP и т.н. Само абс. Последните приказки не значат, че си позволявам прекалено бързо заради гумите си - wrong.

Това е малко като да си купиш най-евтината гума, или да караш с 5-6 годишни, пък като видиш сняг слагаш веригите/в случая тези хартиени - нищо против тях/, което е доста неприятна дейност който каквото и да ми обяснява колко лесно се слагали (1 път 2009та на сиерата, и то друг свърши 50% от работата).

BIGFORDFAN

Bobi

До тази зима лопатата за сняг беше ненужна екипировка за мен, но от няколкото пъти, в които затъвах се убедих, че не е излишно човек да разполага с такава. Но понеже не искам да заема много място в багажника, намерих един вариант, който много ми хареса. Някой виждал ли е къде се продават или знае къде мога да намеря?

Pyrhel

Виждал съм ги по магазините за планинска екипировка - палатки, спални чували, обувки... Между другото, има ги и в евро кар партс-а (rofl)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

BIGFORDFAN

http://www.get.bg/product_info.php?products_id=25359  ето такава имам и аз някъде из мазетата,става и на кирка...

deyan_g

Имам сгъваема лопатка, подобна на тази черната. Един приятел ми я взе от Импас 56 за 20 лв някъде. Разликата, с тази от снимката е, че на моята единия и ръб е назъбен. Много удобна за в колата и на къмпинг.

tropper

Тия дни видях какво представляват тъй-наречените "течни" вериги - лепило, подобно на полиуретан или на Хелми, напълнено в спрей. Може и да има ефект, незнам, не съм ги пробвал лично. Със същия успех си мисля, че можеш да вземеш баката с "Хелми" и да мажеш с баданарката :P
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Иван Вълков

Боби за лопатка питай някой военен  :P

fordsiesta

Здравейте колеги!
Днес съвсем случайно попаднах на чорапи за гуми, всякакви размери, в Метро само за около 25 лева.
Пиша "само", защото до момента от http://autosock.bg знаех, че вървят около 150 лева.
Какво е мнението ви? Купили ли сте от тези от "Метро"? Ако да, доволни ли сте или качеството им не се сравнява?
Продават ли се на други места или само в http://autosock.bg се намират?
Отворих една торба и ги пипнах. За да съм честен ми се видяха направени от доста тънка материя. Кой ми гарантира обаче, че тези от 150 лева, ще бъдат различни?! Дори и тези 40 km/h, които дават като максимална скорост ме съмняват при това качество и дебелина.
Очаквам вашето мнение!