Избор на семеен, бензинов автомобил - ВЕЧЕ Е ИЗБРАН!

Започната от gsto, 03 Декември 2014 11:09:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hotblooded

gsto

Цитат на: Alexi в 19 Март 2015 12:39:07
11500 евра ..че то чисто нов фокус 3 ,1.0 еко е 25к лв ..

Най-интересното е, че като пуснеш търсене за бензинов фокус над 110 коня, хеч - излизат от 8000 евра нагоре и повечето са титаниуми.

hotblooded

Цитат на: gsto в 19 Март 2015 14:01:32
Най-интересното е, че като пуснеш търсене за бензинов фокус над 110 коня, хеч - излизат от 8000 евра нагоре и повечето са титаниуми.
Нормално, след 2010 големите мАтори взеха да се предлагат само с "тиганиум"...  На Мондео 4 не можеше да поръчаш 2.3 бенз и 2.2 дизляк освен с Титаниум. На Фикус 2.0 TDCi беше само с Titanium, 2.0 бенз. не помня, ама няма да се очудя да е бил същото положение.

gsto

Насочих се към мондео мк4 2.0 бензин - хечбек - titanium по възможност.
Гледам ауто скаут, гледам мобиле.де - те са много скъпи бре :)

Дизеларките титаниум вървят 5000-7000 евра(има и по-скъпи), но бензинките, които си заслужават тръгват от 7500 евро нагоре.
Харесах една много "арна" за 9000 евро(2008-ма година, на около 140 000 км). После форда не си държал цените.

Какъв е варианта за такова мондео - да търся от БГ каквото и да е и после да си добавям екстрите или да поглеждам към Италия?

Vanko

Преди време един колега, който кара такова от МП ми спомена че има страхотна бройка в момента и ако някой търси специално бензиново да му кажа.... НО това беше преди 4-5 месеца. Все си мисля че ще изпадне нещо интересно отново в МП, изчакай според мен с пътуването. Говоря за коли на смешни км (доста под 100к) от МП, мисля че си заслужава.

hotblooded

Alexi

има няколко интересни бензинки в МР ,аз не бих гледал другаде при бюджет 9 евра ..

hotblooded

Цитат на: Alexi в 09 Април 2015 21:00:29
има няколко интересни бензинки в МР ,аз не бих гледал другаде при бюджет 9 евра ..
Има и в една лизингова компания 3 между тях имаше и едно 2.0 TDCi 163...

Alexi

за 22 лв има 1.6 еко на 1 година - това е колата която бих вземал ако си търся бензин около 20к

hotblooded

1.6 колкото и коня да е си остава 1.6. Това не е двигател за кола тежаща над тон и половина.

Alexi

аз съм на друго мнение от както карах 1.0 миксера .. тоя мотор върви повече от 1.6 атмосферен бензин и е по приятен за каране ,същото ще е при 1.6 еко - значително ще превъзхожда 2.0 атмосферния откъм динамика ..

hotblooded

В МП Бургас има едно 1.6 еко,  може да го пробвам след празниците,  баира към Ветрен ще покаже дали става или не за такава кола. За Фокус ще е идеален... 

pAbLo

Цитат на: Alexi в 10 Април 2015 09:45:42
аз съм на друго мнение от както карах 1.0 миксера .. тоя мотор върви повече от 1.6 атмосферен бензин и е по приятен за каране ,същото ще е при 1.6 еко - значително ще превъзхожда 2.0 атмосферния откъм динамика ..
Екофъш-а има повече торк,затова е по готин от нормално 1,6.
Но 1,6 екобууст май влиза след МК4 фейса а там 9к евра... незнам дали ще стигнат ::)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

gsto

Ако ще е Мондео мк4 преди фейса(2008-2009 год.) ми се струва разумна цена не повече от 7к. евро.

Колко му е реалния разход на гориво на мк4 2.0 бензин?
Извънграда е ясно - колкото настъпвам толкова като започва от 6.5 и стига доста нагоре.

За в града какво да очаквам? 11-12? 15-16?

AlexanderBozhinov

В София от 13 до 16 .Навън - колкото си го направиш ти

gsto

Цитат на: AlexanderBozhinov в 14 Април 2015 10:29:28
В София от 13 до 16 .Навън - колкото си го направиш ти

Това на газ или на бензин?
Много ми се струва този разход, то един 6-так гори толкова.

AlexanderBozhinov

На бензин в София под 13 не съм падал , но обичам да настъпвам.

Marlboro

Цитат на: gsto в 14 Април 2015 13:28:58
Това на газ или на бензин?
Много ми се струва този разход, то един 6-так гори толкова.
Повече гори шестака, зарежи тая работа.  :))
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

pAbLo

Ба... на хартия всички са ниски 9ки (rofl)
А реално са 13ки :)) :))
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Alexi

то зависи кой шестак .. с по малките до 2.5 може да се вместиш в 16 наистина ,мондеото си гори щото е тежко купето за тоя мотор

gsto

Цитат на: Alexi в 14 Април 2015 21:40:32
то зависи кой шестак .. с по малките до 2.5 може да се вместиш в 16 наистина ,мондеото си гори щото е тежко купето за тоя мотор

- e90 330i (250+ коня) - 12.7 л./100 км. - по каталог, а реално около 16/100 в София.
- е90 325i (218 Hp) - 12.1 л./100 км. - по каталог, а реално пак около 15-16/100 в София.

Казваш тежко е купето на мондеото, поглеждаме към 5-цата е60:
- 525 i (218 Hp) - 12.4 л./100 км. - каталог. Не знам реално колко е ама няма да е повече от 16/100.

Мондеото е с 4 цилиндров мотор (няма и 150 коня) и го сравняваме с 6 цилиндров мотор на бмв -> 200+ коня.
Затова се учудвам на разхода на Мондеото и си мисля, че може би 2.5 Т мотора на мондео ще гори горе-долу по същия начин като 2.0 мотора, а разликата във вървежа ще е сериозна.

Имах колега с мондео мк2 с 2.0 мотор, бензинов, не помня колко коня беше обаче му даваше много хубав разход около 10/100 в София.
Т.е. от форд вместо да намаляват разхода на гориво и теглото на колите - както е тенденцията, те правят обратното. :-[

hotblooded

Колега много зависи и топло/студено време, на какви разстояния се кара колата през задръствания минава ли се и колко се чака в тях...  Аз съм постигал разход от 10/100 със Астра 92 1.6 - 75 к. с градско, зимата, на бензин,  но разстоянието нямаше 2 км...  Сега с дизеловата Мондео съм стигал до 6.5/100 градско лятото в София  и   9/100 зимата в Бургас - 10мин маневри докато се измъкна от паркинга кръстовище без предимство, два светофари....  И това за 3.3 км... Имам приятел със 540i-98ma по магистралата със 120-140 му гори 13-14 газ,  ама като я качи на обикновен път с трафик и подгонва 20така...

gsto

amplified, какъв е твоя реален разход в града - можеш ли да споделиш?

Alexi

е ,ти намери с кои мотори да сравниш 2.0 на мондео ,той е архаичен в сравнение с N52 на БМВ който предлага валветроник ,електрическа водна помпа ,алуминиеви разпр. валове ,магнезиев блок и т.н. ,един от най леките в класа си ,бил е двигател на годината 2-3 пъти

Vanko

Alexi

това е най натоварения с екстри Тренд който съм виждал ..

Vanko

Видя ми се подходящ за колегата и затова го споделих. Дано да може да го огледа и ако се разберат да се мята на мк4.

gsto

Да вдигнем малко темата от пепелта.
Аз сериозно търся бензиново мондео мк4, хечбек на реални километри, гледано и поддържано и няма и няма.
Дизели - колкото искаш, но бензин с тия параметри - НЕМА.
За Германия явно и дума не може да става, защото титаниум с бензинов мотор клони към 10к евро.
В България излизат тук таме 2.0 бензин но са седани или комбита, хечбек няма.

Дайте съвет. Да се докара от Италия, Швейцария (не да се купува от Горубляне) или нещо подобно?
Да търся 2.5Т ? В Германия 2.5 Т титаниум има поне 3 оферти на цени около 7к.

ЕДТ:
Втори въпрос: Какви пари да търся на моята кола, ей така да ми дадете мнение като колеги :) ?
В мото-пфое ми дават 3к лева да ми я вземат :) Аз по-добре да я разбия в някоя стена(само за маховик и турбо съм ги дал тия пари).

Pyrhel

Гърция е втората Англия за Фордовете. Разгледай car.gr за 2.5Т :) Хем е по-близо, ако не е на някой от съвсем южните острови (фериботни такси).
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi