Ford Focus 1.8TDCI 2008 - проблем с ЕГР клапана

Започната от vescobg, 21 Ноември 2014 08:47:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vescobg

Здравейте колеги,

Наскоро се сдобих с един фокус 2008 фейслифта с 1.8тдци на 84хил км, който прави много странен проблем: Докато колата е студена върви идеално. Като почне да загрява започва да придърпва като подавам севсем леко газ под 2000оборота. Вече като е загряла в ниските обороти работи като трактор с металическо чукане (над 2000 оборота върви идеално). От време на време ми дава грешка Engine malfunction, която изчезва сама (дава ми я само на празен ход).
Отидох на диагностика при едни дизелджии, които казаха, че грешката е в ЕГР-а. Последно изчистихме ЕГР и целият колектор след това, като колата почти се оправи. Вече го няма металическото чукане, колата все още обаче придърпва като загрее, в ниските обороти, но много по-малко. (все още не съм карал/продухвал извънградско).
Това, което ме притесни, че тази сутрин отново ми даде грешка: engine malfunction, макар и да нямаше никакво придърпване.

Въпросът ми е:
- възможно ли е на тази кола ЕГР клапанът да се изключи софтуерно? И евентуално къде?
- в случай, че не може да се изключи, каква горе долу е цената на нов такъв ЕГР?
- някой ако има опит с подобен проблем моля да сподели как го е оправил

Успешен ден желая на всички

hotblooded

Подобен проблем имах с Мондео 2.2. Оправи се със смяна на EGR-a.  Можеше и с чистене, но след чистенето с кореселин и четка - маха му се електрическата част и се дава във вана със спец. разтвор и ултразвук - където чистят глави за ремонт

vescobg

Мерси мн за информацията. А може ли някой да препоръча място където може да се изчисти правилно въпросният Егр защото се съмнявам да е бил изчистен във вана и тн.

hotblooded

Vesco, гаранция че ще стане клапана след интервенцията - няма.   Моя го чистиха на едно място из Люлин, където ме води познат на познат и беше преди 2 години, и уж се оправи, вече бях поръчал нов и го смених.
Иначе - нов клапан вземи от И-бей, или някой да ти го донесе от Англия (аз така направих) - от MP ще ти резнат главата през кръста.  http://www.ebay.co.uk/itm/EGR-VALVE-FOR-FORD-FOCUS-1-8-2005-2012-606-VE360029-/111457725709?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&fits=Car+Make%3AFord%7CModel%3AFocus%7CCars+Year%3A2008%7CCars+Type%3A1.8+TDCi&hash=item19f365ed0d

Alexi

на Кънект с тоя мотор го затапихме и така се кара колата софтуерно не е елиминиран ,проблеми няма

vescobg

Такъв ли е бил моторът:

1.8L Duratorq-DI HPCR (115PS) Lynx

мисля, че почват да ги слагат от 2004-5г?

Alexi

кънекта е 75 коня но мотора е същия 1:1 със сименс горивна система

hotblooded

Цитат на: Alexi в 21 Ноември 2014 14:14:59
на Кънект с тоя мотор го затапихме и така се кара колата софтуерно не е елиминиран ,проблеми няма
Не свети ли ëngine chek" ?

Alexi

нищо не свети ,то не знам на неговото табло дали изобщо има такава лампичка check engine :))

vescobg

Малко развитие:

Като се прибирах от работа сложих един OBD2 сензор. Значи колата дава 2 грешки:
P0504 - което доколкото разбрах е проблем с изгоряла крушка (отзад не свети едната крушка като включиш задна)
и
P0490 - което е проблем с ЕГР-а

Поръчах си от ибей едно:
http://www.ebay.co.uk/itm/321147937642?_trksid=p2060778.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT,

което по спецификация трябва да запушва EGR-a, и компютъра да не се оплаква (затова са дупчиците)

В Евро07 ми искат 285лв за нов ЕГР, но без колектора.

Та да попитам. Възможно ли е да има проблем с колектора и да си взема друг ЕГР и това да не оправи проблема? Също така ако запуша сегашния проблемен ЕГР дали смятате, че ще се оправи проблема?

Поздрави

duscott

Цитат на: vescobg в 21 Ноември 2014 18:48:14
Малко развитие:

Като се прибирах от работа сложих един OBD2 сензор. Значи колата дава 2 грешки:
P0504 - което доколкото разбрах е проблем с изгоряла крушка (отзад не свети едната крушка като включиш задна)
и
P0490 - което е проблем с ЕГР-а

Поръчах си от ибей едно:
http://www.ebay.co.uk/itm/321147937642?_trksid=p2060778.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT,

което по спецификация трябва да запушва EGR-a, и компютъра да не се оплаква (затова са дупчиците)

В Евро07 ми искат 285лв за нов ЕГР, но без колектора.

Та да попитам. Възможно ли е да има проблем с колектора и да си взема друг ЕГР и това да не оправи проблема? Също така ако запуша сегашния проблемен ЕГР дали смятате, че ще се оправи проблема?

Поздрави

Здравейте, имам съшия проблем с ЕГР-а. Оправили се при вас с поръчаната пластина? Може ли ремонтът да се направи при домашни условия или трябва да се закара на майстор?