Най накрая яснота за дневните светлини !?

Започната от доницети, 17 Ноември 2014 22:03:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

доницети

Цитат на: opex в 13 Март 2015 18:02:24
/Малко по-смляно/
Значи става дума за тези допълнителни светлини?:
http://store.picbg.net/pubpic/3B/F1/fdf2c4abe92d3bf1.jpg
За тях полицаите са се заяли, че са халогени (въпреки, че фабричните 'халогени' (а.к.а. допълнителни фарове за мъгла) ясно си личат отстрани на бронята)) и караш на тях.
Да, това са моите светлини, но куката се заяде, не че карам на тях, което си беше така, а че съм карал на халогенни, без да съм го правил- честна дума! Или се направи на луд, или не беше добре видял, защото пред мен имаше камион и излизахме от завой. Като му казах, че не карам на халогенни, а на ДРЛ, той скръцна, че не са одобрени.

До тук те грешат, а ти си прав, особено ако при монтирането на тези допълнителни светлини си изпълнил изискванията на чл.22 ал.1, както и изброените три точки за техническите изисквания в началото на втория сканиран лист /да не ги изброявам/.
Много важно е добре да се чете! Не "и" изброените три точки, а поне една от тях- там пише "или"!

В твоят случай, след като всичко е изпълнено както трябва, дори да отидеш в пункт за ГТП, в който прегледите се извършват строго, ти ще минеш, ще ти издадат талон за преминат ГТП и с него ще цапардосваш през устата полицаите, които ти се заяждат.
От друга страна, както написах няколко поста по-назад - някой асхол може да си монтира "някакви" светлини "където си иска" и да отиде в пункт за ГТП, в който прегледите не протичат "точно както се изисква". Но на края минава и си получава талоните. В последствие когато го спрат за проверка заради скапаните "някакви" светлини монтирани "където си иска" въпросният асхол ще бие през устата полицаите с талона за ГТП и нищо не могат да му кажат.
Не е така и това се доказва с друг мой пост http://fordbg.com/forum/index.php?topic=6737.0 Само куката трябва добре да познава законите и наредбите, и да ги прилага правилно.

opex

Аха вярно е 'или', но това не променя нещата много де, смисъла ми беше да има изпълнени съответни дадени препоръки.

Темата за стъклата е съвсем отделна и там ситуацията е много по-ясна.
Говорим за случая с дневните тук и както е ситуацията в момента нищо не могат да ти кажат за допълнителни фарове стига да имаш ГТП, а такова има всеки, понеже е най-елементарно за взимане.
Защото единственото, което в 99% от проверките могат да установят е мястото на монтиране, ако са запознати в кои области може да бъдат монтирани. Всичко останало като тип, интензитет, осветяване и какво ли не, не могат. Или както казах - ако сложа две произволни "светещи тела", стига да стоят там където трябва, нищо не могат да ми кажат.
Светят като свещ!
-хубаво, докажи.
Заслепяват!
-хубаво, докажи.
Светят разнопосочно?
-хубаво, докажи.
Кога са сложени?
- преди ГТП, а имам ГТП значи чао.
Ама не може с такива да си минал ГТП!
- може-неможе аз така казвам и преглед имам, ако не - докажи.
Ами не мога!
- чао!
И т.н. защото за тея неща трябва уреди, а като нямат - чао.

Всички тези неща мен не ме вълнуват въобще - като седна да карам винаги пускам къси и това е, навик ми е откакто излезе този закон. Говорим принципно, че няма Абсолютно никаква регулация. А и дори да имат уреди - ти, аз, имаме прегледи. Не съм длъжен да разбирам от всичко в т.ч. ДРЛ. "Тя колата даже така си дойде, аз нищо не съм барал.."
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

доницети

Създадох нова тема където преместих документа- http://fordbg.com/forum/index.php?board=54.0!/new/#new.
Реших все пак да изтрия името си от него и ще помоля, ако някой вече е изтеглил/разпечатал версията с името ми, да го замаскира, за да не се вижда!

opex

Аз редактирах моя пост с твоя снимка със заличен номер, но ти ще трябва да редактираш цитата ми също в твоя пост и след това мод/админ да изтрие хисторито на редакциите, понеже там могат да се видят първоначалните линкове на оригиналните снимки.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

доницети

Цитат на: opex в 13 Март 2015 19:37:39
Аха вярно е 'или', но това не променя нещата много де, смисъла ми беше да има изпълнени съответни дадени препоръки.

Темата за стъклата е съвсем отделна и там ситуацията е много по-ясна.
Говорим за случая с дневните тук и както е ситуацията в момента нищо не могат да ти кажат за допълнителни фарове стига да имаш ГТП, а такова има всеки, понеже е най-елементарно за взимане.
Темата за стъклата е точно по въпроса който повдигаш- мадамата пробва да мине метър: 1. Колата била със заводски затъмнени стъкла- ама куката праща колата на тест и там с уред доказват, че пропускливостта им е под нормативните изисквания и освен това е изпълнено с фолио. 2. Колата била минала Технотест- може, ама може и после да ги е затъмнила и важното е, че в момента на установяване на нарушението има незаконно затъмняване на предните стъкла.

По същият начин, ако куката познава тези изисквания ще направи една бърза проверка на пътя (освен мерене на интензитета където се изисква специален уред):оглед за маркировка, с помощта на рулетка- за разположението, и с включване на различните светлини- за електрическото свързване.
Например някой си е сложил лентичка и кара с нея- няма необходимата маркировка, значи не е ДРЛ и гори. Ако обаче кара на къси и си е сложил някакви светлинки за красота, мисля че няма проблем. Ако има маркировка, обаче дневните се палят едновременно с фаровете- гори. Ако разположението не отговаря- гори. Какво като е минал ГТП?! В момента на спиране е в нарушение и куката, ако оформи акта както трябва- ще изгори и в съда дори!

доницети

Цитат на: opex в 13 Март 2015 19:53:55
Аз редактирах моя пост с твоя снимка със заличен номер, но ти ще трябва да редактираш цитата ми също в твоя пост и след това мод/админ да изтрие хисторито на редакциите, понеже там могат да се видят първоначалните линкове на оригиналните снимки.
Нямах в предвид снимката на колата, а документа от ИАА. А старите линкове не трябва да са активни, защото файла го премахнах.

Dmitarcho

ИЗвинявам се за офтопика :) Преди 2 месеца отивам да минавам ГТП ... нямам лепенка на пожарогасителя. Прегледа се извършва в пункт на СБА ... сравнително стриктен.
- Нямам стикер на пожарогасителя, ще ми сложите ли, да не ми правят проблем полицаите ?
- Няма проблем, срещу /не помня колко пари беше/
- Миналата година, като минавах пак при Вас, защо не ми сложихте лепенка, като Ви помолих да ми проверите пожарогасителя ? Ако ме бяха спряли полицаи, и видят, че нямам лепенка .. щяха да ми напишат акт ?
- Ти си казал само да ти го проверим, погледнали сме го, манометъра е бил в зелено - значи е бил добре, и сме те пуснали. Не във всички пунктове за ГТП имат право да слагат лепенки, следователно не би трябвало да те пуснат да минеш преглед /Вие за какво сте ме пуснали тогава/.

Демек ... ако ме бяха спрели полицаите ... ще ме нарисуват, заради лепенката, въпреки, че съм минал преглед. То е същото, да вземеш пожарогасителя на някой познат, да минеш преглед .. и после да караш с каквото си искаш. Пак ще имаш талонче, че си минал ГТП ;) Много закони са писани ... с ляв крак и чорап ... а са сложили олигофрени не всички/  да ги контролират ;)
Ръца Пръца