Газ за осветление в дизела

Започната от Pyrhel, 08 Ноември 2014 19:11:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

В много други теми по повод добавките стана въпрос за добавянето на газ за осветление в дизела. Разбира се - пробвах и не усетих някакъв резултат. Първия път пробвах с 1л на 50л дизел, а втория път (на друга кола) с малко - 150мл на 70л дизел. Имаше писано, че газта се смесвала с водата. Днес имах 2 часа време и отидох да купя газ. Може би е фалшива :)

В около 400мл капнах 1 капка вода. Както казах, вероятно газта ми е фалшива, защото:

След хубаво разбъркване:

И резултатът по стената на съда:

Поуката: газта за осветление, смесена в дизела, не абсорбира водата.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Вода и въглеводороди не се смесват (има си наука за това) и има само едно изключение - вода и алкохол. Вода от гориво се извлича само чрез филтриране или изпаряване.

pi4o

Цитат на: hotblooded в 08 Ноември 2014 19:51:49
Вода и въглеводороди не се смесват (има си наука за това) и има само едно изключение - вода и алкохол. Вода от гориво се извлича само чрез филтриране или изпаряване.

...така си е, науката е ХИМИЯ, а правилото е: "Подобни в подобни се разтварят". Който е спал  :P в часовете смесва нафта и вода... Няма как да се получи. Не съм слагал Газ за осветление, но от изписаното във форума, което съм изчел ми се струва безсмислено.

Alexi

пропускате утаяването в туби като начин на отделяне на водата :))

hotblooded

Цитат на: Alexi в 09 Ноември 2014 13:25:30
пропускате утаяването в туби като начин на отделяне на водата :))
И като вдигнеш тубата да налееш.....

Alexi

ползва се помпичка ,всичко е измислено :)

opex

Като оставим на страна тоя въпрос с водата газта за осветпение е чист керосин (според гугъл и уикипедия, не съм инженер-химик все пак), каквото е и дизела. И ефекта трябва да е същия, какъвто е с толуола по адрес на бензина.
Споделял съм и преди, че като правих промивка за отпускане на сегментите на ескорта това, което събрах изтичащо от пробката на картера заедно с остатъци масло го сипахме в БМВ-то и е имало ефект във вървенето. Ама не съм казал, че е станало ракета все пак ... да уточня.
Така че къде е заровено кучето всеки да си преценява сам, може да е до двигател, може да е до горивна система, до управление.. не знам и не отговарям за други.
Може пък да трябва да се смесва с масло, който има излишно и иска така или иначе да го гори да го разрежда с газта 2,3,5.. към 1 газ-масло пък хой знае...
Както се казва в една поговорка ако в една тенджера супа се сложи малко парченце лайно се получава една тенджера лайна :))
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

hotblooded

Толуол-ът има ОЧ 120+ и наистина има ефект в бензиновите двигатели.  Обаче прекарва всички гумени уплътнения.