Включва ABS при нормално спиране

Започната от marttt, 21 Октомври 2014 11:25:18

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

marttt

Здравейте колеги, имам 2 питания... За Проблеми :-[
При нормално каране и съвсем нормално спиране - не скачам на спирачките, не е вода или хлъзгаво отдолу, ABS-а причуква за момент съвсем леко и на таблото излиза грешка в ABS и светлината за спирачките. От какво може да е?

pantata

Повреда в някой от сензорите на АБС е вероятна причина.

Иван Вълков

Даже на диагностика трябва да излезе и кой от 4-те е.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

marttt

Благодаря колеги, ще отида на диагностиката тогава. Не звучи толкова страшно (скъпо) ако е това. Бях се шашнал да не е електроника някаква или нещо по-скъпо. Стискам палци да сте прави, ще пиша като разбера! (beer)

Иван Вълков

Другия вариянт е дачик по датчик да замериш съпротивленито. И да огледаш куплунзите за свъзка.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Marlboro

След като разбереш, на кое колело е проблемът, погледни да не е зацапата магнитната лента на лагера. При мен няколко пъти го направи същото и след почистване на лентата, се оправи.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

marttt

Ходих да прочетат грешките на вана и наистина си каза кой е сензора. Имаха от форд на части и сложиха 2ра употреба с уговорката ако не се оправи да ми върнат парите. Всичко заспа! Мерси (clap)