Гориво форд фокус 1.8 тдди

Започната от asenov1984, 28 Септември 2014 17:03:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

asenov1984

Колеги извинявам се ако въпросът ми е тъп,странен или шантав. Карам за пръв път дизелов агрегат до вчера бях на бензин/газ и като ида на газаджията той можеше да регулира горивото та въпросът ми е дали може някак да се регулира горивото на Дизелите струва ми се че или аз така мисля че гори много със 4 литра изминавам 40км това малко ми се вижда множко 10 литра в Града (Пловдив) сменил съм
масла филтри,а преди да сменя за 4 литра минавах 50 - 55км а след смяната какво се получи с 10 15 км по на доло моля ви дайте съвет....

ivaylo_m

Как го правиш това засичане с 4 литра?

asenov1984

Цитат на: ivaylo_m в 28 Септември 2014 17:21:14
Как го правиш това засичане с 4 литра?

Ами честно казано на гледам индикатора на горивото като светне зареждам знам че не е правилно но няколко пъти съм гледам кога свети и все 50 55км  от няколко дни нямам настроение...

Pyrhel

Мондеото смята кога да светне по средния разход и при различно ниво на горивото светка лампата. Ако и при Фокусите е така - хич не е за вярване кога свети.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

dobatavision

Моя фокус лятото го засякох по магистралата към Бургас :
На магистралата напълних до горе изминах 180км и напълних пак догоре пак на магистралата и събра 21лв - 4 човека ,пълен багажник ,
под 110км/ч не съм падал 2 пъти вдигнах 160км/ч и половината път бях с климатик ...

Но в тесен град (Сандански) лятото постоянно с климатик ,по стрелката колкото може да се засече 10л на 100км и като спирам някъде за 2-3мин не съм я гасил .

pi4o

...добре де колега, как го постигна тоя разход 180 км за 21 лв. ???  По проста сметка
1-ви вариант: 21 лв. делено на 2,60 за литър прави 8 (осем) литра.  8л./180км = 4,4 л.на 100 км.
2-ри вариант: 21 лв. (ако зареждаш в туби) е 10 л. -> 10л./180км = 5,5 л. на 100 км. ...извинявай ама и това ми се вижда като доста нисък разход за параметрите, които си описал.

Моя Фокусник  (1,8 тдци, 115 коня) му следя разхода на всяко зареждане ( не по борд, щото не е джия ) и по-малко от 7/100 мнооооого рядко ми дава. Да спомена, че зимата градско ми стига до 9,5 и 10/100. Незнам аз ли нещо не съм в ред, колата ми ли не е.... струва ми се голям моя разход спрямо този на колегите като чета. Дайте акъл така ли е или аз нещо съм в грешка...

dobatavision

Аз ти казвам разход само на магистрала ...
В града и моя харчи 8/100  :-\

AlexanderBozhinov

Моят фокус 1.8 тдди на магистрала 140-160 км/ч.  Среден около 6.5 -7 . Ако карам около 110 е 5.5 .В София градско с мачкане на газта 8/100

l_ivo

Моят фокус също е 1.8 тдци 115к.с.  и при мен сега зимата дава 9-10л/100км., а лятото 7.5 л/100 км, градско, Май зависи много от това на какъв двигател караш колега , дали е загрял добре или повече го караш на студен  в града. Поне това виждам аз.