Странен шум от двигателя на Mondeo mk3

Започната от Dmitarcho, 01 Септември 2014 08:27:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dmitarcho

https://www.facebook.com/video.php?v=10152672464657248&set=vb.610222247&type=2&theater

хахахха сега го чух клипа на компютъра - няма нищо общо на живо колата  Къркането се чува ... но иначе ... ебаси звъка на мотора се чува тук  Тук се чуват някакви ужасяващи звукове     Чак аз се уплаших. Само къркането на малко над 1000 оборота слушайте - всичко друго си е нормално. На клипа звучи като зил :D Само това тракане ме интересува - другите звуци не с истински. Имаше предположение, че е от ролкоата на климатика, за това го пускам - но къркането си остава. Преди време това "къркане" го правеше само между 1700-1900 оборота, и то само в движение, сега го прави и на по-ниски обороти и на място. Някакви преположения от какво може да е ? Ремъци,ролки и обтегачи не съм сменянял - предния собственик ги е сменил - имам документ от МП /което не е 100 % гаранция за истина/. Тези дни ще я карам в МП да видя тук какво ще ме излъжат ;) Но Вашето мнение като, че ли ми е по достоверно ;)

п.п. Ако има проблеми с клипа - кажете ;)
Ръца Пръца

hotblooded

Свали ремъка на аксесоарите - ще ти трябва четвъртограм 14мм не по дълъг от 2,5 см + ключе 14 да свиеш обтегача и запали без него. Може да пробваш да откачиш и ремъка на хидравликата. Ако и тогава не млъкне - може би имаш заседнал обтегач на веригата

Dmitarcho

Днеска ходих в Мп ... въртяхме се половин час около колата, с подавана не газ, двама служители се ослушваха :) Не стигнаха до конкретно решение на проблема. Предположения са - Обтегач, Демпферна шайба ... Казаха да я оставя да свалят ремъците и да преслушват - ще е другата седмица най-вероятно. ПОпитах ги за веригата - около 800 лв. струвала веригата със всичките обтегачи и ролки по нея, и около 150 лв. за труд.
Имаше и предположения /не от МП/, да препрограмирам дюзите ?!? Не съм правил тест за обратна нафта. Колата няма загуба на мощност, или влизане в авариен режим.
Ръца Пръца

Alexi

демпферната шайба трака основно на празен ход .. при теб проблема е друг .. веригата със всите карантии около нея беше 120 паунда я гледах в ибей .. дюзите .. от препрограмирането им може да има файда ако кодовете са забравени от ЕКУ-то ,проблем който се явява преди фейса за след фейса мисля ,че е отстранен .. мене не ми звучи на дюзи би работила много грубо на празен ход ако са грешни кодовете

Dmitarcho

На празен ход няма тракания. Ако се закачи на диагностика,ще покаже ли,че еку-то е загубило дюзите ?
Ръца Пръца

Alexi

да ,могат да се видят кодовете които са въведени и да се сравнят с тия написани на дюзите .. но пак казвам ако са грешни симптомите ще са други

Dmitarcho

Мдоообре. Започвам за търся демферба шайба и обтегач...
Ръца Пръца

Alexi

мне бързай .. те не шумят така .. не са евтини части ,проучи добре проблема

Dmitarcho

То няма евтино по тоя мотор :) Ще им я оставя другата сеемица в Мп...да си поиграят,да ги видя какво ще ме излъжат ;)
Ръца Пръца

moni74

Цитат на: Dmitarcho в 02 Септември 2014 18:35:50
Мдоообре. Започвам за търся демферба шайба и обтегач...

Ако опреш до демпферна шайба, имам една Corteco.

----------------------------

Dmitarcho

Гледах някакви комплекти набързо в eBay....130 паунда...няма да са най-читавите. Ако ше сменям...ще е всичко, няма смисъл само шайба или само обтегач. Да разбера само от къде е ;) Като сваля пистовия ремък...ще се разбере от къде е - горе доло ;)
Ръца Пръца

CHEFOBG

Много странен шум ???Аз скоро смених ангренажен комплект.Беше изтървал обтегача на веригата,плъзгачите бяха изтрити сигорно с 0,5см а веригата като я сравнихме с новата някъде 2мм разлика в дължина.При палене докато качи маслото доста тракаше и така един априлски ден прескочи веригата.Главата стана на салата изкърти вала с кобилиците като сцепи горната част на главата.Ремонта иначе не е толкова тежък колкото изглежда.Едва ли в Мото-пфое за 800лв ще събереш ангрнажния конплект.Поздрави

Dmitarcho

В МП ми го казаха това,че е около 800 лв. ремонтния комплект,барабар с веригата. Ако е от веригата,няма ли да трака постоянно, а не на определени обороти ? Ще направя нов клип...че на този се чуват много странни и допълнителни звуци, които ги няма в действителнист ;)
Ръца Пръца

hotblooded

само на ниски обороти ли го има? или само на студено?

Dmitarcho

Преди го имаше между 1700 и 1800 оборота. Сега започна И между 1100-1200. Няма значенеие дали е студен или загрял мотора. Много рядко изчезва това тракане...и се появява отново. Няма разлика във вървенето на колата. Имам теч от кормилната рейка,но е минимален и ме посъветваха да не я правя - все още. Дали може да е от нея пък ?!? Да резонира от някакви вибрации ?
Ръца Пръца

CHEFOBG

При мен шумът също изчезваше от време на време.Аз си го обеснявам с това че на моменти оптегача е успявал да натегне веригата.Между другото през капачката на помпата дали няма да се усети хлабината на веригата.Ако беше ТДДИ мотора се усеща и във вървенето.

hotblooded

И според мен най вероятно имаш проблем с агренажа.... но от дистанция няма как да сме сигурни. Ако е нещо по ремъчното задвижване - няма да изчезва... Но без да свалиш ремъка и да чуеш без него - не прави нищо.

Alexi

Цитат на: Dmitarcho в 04 Септември 2014 13:27:19
В МП ми го казаха това,че е около 800 лв. ремонтния комплект,барабар с веригата. Ако е от веригата,няма ли да трака постоянно, а не на определени обороти ? Ще направя нов клип...че на този се чуват много странни и допълнителни звуци, които ги няма в действителнист ;)
ето по вярна цена ,аз ти казах и у фейса няма се плашиш ако е веригата

Dmitarcho

Мда е...не съм си и помислял да го вземам от МП ако се наложи. Заради @CHEFOBG  го писах това ;)
Ръца Пръца

Dmitarcho

Утре отивам да белеша демферната шайба ... да видя дали е заминала, и после ще сваля ремъка да видим какво ще стане ;)
Ръца Пръца

tropper

С каква цел ще бележиш? Да се види дали не превърта?
Според мен ако вече превърта, времето за смяна много отдавна е преминало....
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

hotblooded

Блязването не винаги помага, докато махането на ремъка  си казва веднага от къде е шума.

Dmitarcho

Няма кой да ми свали ремъка хахахха. В единя сервиз нямат инструмента за обтяжния механизъм...другите нямат време... Един "гуру" саюо като чу,категорично заяви,че е демферната шайба... Белязах я поне,не превърта ;) Ще взема да отида и до МП да ги видя колко за заети. Повече от 20 лв. няма да им давам за сваляне на ремъка ;)
Ръца Пръца

hotblooded

четвъртограм 14 и ключе 14 може и с здрав капрон и да опъваш като ахмак...  ако ти се занимава

Dmitarcho

Ръца Пръца

hotblooded

Цитат на: Dmitarcho в 05 Септември 2014 12:37:00
Точно,че няма четвъртограм ;)
Oт старите брави - четвъртограма мисля че е 14 - резваш си парченце 2см... 

Dmitarcho

МП съкс !!! Как свалят пистов ремък: Откача се двигателя от тампона /спрях да ги слушам вече, като ми обесняваха/. Процедурата, траела 2-3 ЧАСА ?!? За какво ще откачате мотора, "Нямаме място да освободим обтегача" :D Баси цирка ;)
Ръца Пръца

hotblooded

Деба и олигофрените - да дойда да им покажа как се прави...

Dmitarcho

Започвам да търся клипчета в тубата как се сваля пустия му и ремък :)
Ръца Пръца

hotblooded

Цитат на: Dmitarcho в 05 Септември 2014 16:50:28
Започвам да търся клипчета в тубата как се сваля пустия му и ремък :)
Свалянето е лесно, може да го излъжеш, ама слагането ако нямаш с какво да свиеш обтегача е мисия невъзможна