Ултразвукови вани

Започната от martin1977, 28 Август 2014 22:28:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

martin1977

Цитат на: К.Методиев в 28 Август 2014 20:15:42
Има вани по 60лв китайци са но вършат работа.

Малко се отклоняваме от темата, но ако можеш обясни ми как се работи с тази вана и какво може да се чисти в нея, че ми стана интересно ....

К.Методиев

Може да се чисти всичко на практика, егр, дюзи, рейки, филтри каквото влезе в нея, тези за 60лв са малки по принцип и не съм ползвал такава само ги гледах, иначе сипваш едно меглио и оставяш да бръмчи, за дюзите си имам едно чудо дето ги разцъква с инпулси и стават добре нещата.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

martin1977

за бензинови инжекторни дюзи ли говориш или за газови .... или по принцип е една технология и за двете

К.Методиев

И за двете става въпрос.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

hotblooded

A до колко са устойчиви тези вани на химикали? Примерно 10% разтвор на натриева основа (нагара пада доста добре от глави, колектори, EGR-и) от тоя разтвор+ УЗ

moni74

Имах такава вана, от най-малките по размер, също китайче. Ползвах я да почистя малко сребърни монети - резултата беше неуспешен :) Пробвах в професионална такава, за почистване на дюзи - монетите се поизчистиха доста добре.

----------------------------

Alexi

и аз имам от най малките .. чисти разни дреболии като бижута примерно но като цяло е слабичка .. според мен тия под 200 лв не стават за дюзи и т.н. ,а гледам че има и по 1200 та за 60 лв е ясно колко ще чисти ..

К.Методиев

Не мога да ви кажа нашата вана е 180лв и е среден размер, чисти без проблем иначе казана и е от неръждавейка и с киселини и основи сме я тествали няма проблем.

martin1977

Цитат на: hotblooded в 29 Август 2014 08:34:10
A до колко са устойчиви тези вани на химикали? Примерно 10% разтвор на натриева основа (нагара пада доста добре от глави, колектори, EGR-и) от тоя разтвор+ УЗ

Глави, колектори??? В ултразвукова вана? Или аз не съм разбрал правилно? Ако може цели колектори и глави да се чистят в УЗ, би било чудесно ... но каква трябва да е тази вана - огромна. А има ли тук такива, които да поберат толкова големи предмети? Аз по принцип съм мераклия да почистя разни работи по колата - дюзи, дросела и др. неголеми неща, но се съмнявам че за 60-80 лева ваната ще стигне като капацитет ... а и като мощност. Така че май ще предпочета да ги дам на някой с по-хубава и голяма вана срещу заплащане и надявам се ефектът да е по-добър. Като начало с дюзите ще почна. Знаете ли за 6-те дюзи колко ще ми вземат. Чувал съм, че ги качват на стенд, замерват налягането преди почистване и ако е по-ниско от нормалното, тогава се чистят. Но не съм конкретно запознат, така че ще помоля по-вещи да споделят как става, къде става и колко горе-долу струва. Благодаря.

hotblooded

Има колега, в специализираните сервизи които заваряват глави и блокове си имат вани в които ги чистят, до степен да са лъснати като нови.

Alexi

има такива вани ,с размера на бюро примерно .. но са хиляди левове .. бензинови дюзи специално можеш да изчистиш във вана за 40-60 лв те са малки и ще се съберат ,малко бавно ще стане щото е маломощна .. не съм наясно какъв разтвор се ползва в сервизите ?

hotblooded

За нагар от главите ми казаха че било 10% разтвор на NaOH. Дали не са ме качили на черешата - не знам. Но все пак отлаганията са органични съединения, а NaOН е най-добрия разтворител за органика...

2.9

имaм тaкaвa китaйкa зa 50 левa от конрaд преди няколко години.Чистил съм сaмо инжектори,-сипвaм нерaзреденa добaвкa зa почиствaне ,включвaм инжекторa към бензиновa помпa +филтър зa дa циркулирa течносттa под нaлягaне.също тaкa реле зa мигaчи зa дa емулирa. отвaряне/зaтвaряне нa инжекторa и после просто търпение.4 дюзи половин ден с почивки дa не скaпе китaйкaтa.Но нaкрaя винaги имa ефект.

Pyrhel

Изрявям стара тема, имам питане. Гледам, че повечето вани са на 40kHz, но като ватове са на различни мощности. В случая, когато честотата е еднаква за всяка вана, тая мощност във ватове какво прави? Мисля да си поръчам една малка от китайците и се чудя каква да избера...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

К.Методиев

Събират повече, вземи си по голяма, колко повече ватове по добре, важното е егр да може да влезе. ;)

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.