Сони не пази час

Започната от Lakokara4a, 26 Август 2014 08:39:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Lakokara4a

Колеги, сверявам часовника на Сони-то но след изключване на радиото и ново пускане вече часа е неточен. Прави ми впечатление, че и VIN-а е различен от моя, защото го купих това СД.  Двете неща вързани ли са? Възможно ли е да не пази часа, защото VIN-а не е моя? Защо бяга пустия час?
Ford Focus Cmax 2000 куб. 136 к.с

moni74

Ако не греша, имаше два варианта за пускане на ток към аудиото - постоянен плюс или само когато е на контакт. Мисля, че се разменяше мястото на предпазителя за аудиото и се оправяше.

----------------------------

momo76

Ако часовника показва 00:00 губи му се захранването, ако показва някакъв час, но не точно колкото трябва - получава се защото радиото си сверява часа от RDS на радиостанцията която слушаш, ако не е настроен часа на RDS и ти нямаш точен час. Свикни да не гледаш часовника на радиото.

Lakokara4a

Показва 10.30 ато е 07.45 :) Ако му спра това да сверява от канала дали ще се оправи?

momo76

Май не може да се спира тази функция.

hotblooded

Pyrhel

Да, не може, а и на ръка не може да се настройва часовника.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Lakokara4a

Бе да ви кажа, тази сутрин можех да го сверявам на ръка. Но променях и други настройки и след това вече не можеше. Може да съм пуснал RDS и затова да не може. По спомен мисля можеше да се пуска и спира. Довечера ще  роверя. Но за пръв път виждам радио да не може да показва точния час и с такава бледа подсветка. Явно ще се наложи да търся часовник за кола, ако това не може да се оправи.

Pyrhel

Проблемът не е в радиото или яркостта. Ако имаш модул за дневни светлини - търси проблема в китайския боклук :)

Lakokara4a

Нямам дневни светлини. Действително като спра фаровете е по- добре, но не е достатъчно за мен Но както и да е, ще се свиква    явно. Вече гледам за часовници за кола в интернет и ще избера нещо. Това не може да е така.
Всъщност, това че не пази точен час и то ли е от модул за дневни светлини?

Pyrhel

Не:
Цитат на: momo76 в 26 Август 2014 10:36:21
получава се защото радиото си сверява часа от RDS на радиостанцията която слушаш, ако не е настроен часа на RDS и ти нямаш точен час.

Lakokara4a

Изключих RDS и часовника ми позволи да го настроя ръчно. Утре сутрин ще видя дали си пази настройката, че сега ми се чакаше 10 минути да загасне :)
Едит: От тази сутрин резултата е на оня Янко подробностите :) Часовника отново бе с около 2.50 часа напред и показваше 20.50 часа. А беше към 8. Позволява настройка като изключих RDS но не я пази. Но не променя произволно, а все с толкова... Не мога да разбера по какво се настройва сам.
.

Lakokara4a

Като задам часа и датата росле с кой бутот се потвърждава промяната? Имам чувството че не потвърждавам промените и затова не ги пази.