Мондео МК4 джанти/гуми

Започната от jo_jo, 02 Юли 2014 18:26:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

jo_jo

Да се включа и аз! От няколко дена имаме мондео мк4 и много му се радваме.
Разбира се има много въпроси, може би най-належащия е свързан с гумите/джаните.

Текущо е с оригиналните 17" джанти и зимни 215/50/17, посъветваха ме да ги сменя за 16" (по-добра возия, и тези 17" се кривели лесно). Какви 16" да търся (5x108 е единственото, което знам), 'май' стават от пежо, волво? Ако взема 16-ки какви гуми - дават ги 215/55/16, но 205/55/16 са доста по-евтини. С какъв теглови индекс да търся (нали си е тежка кола) ?

Евентуално ако запазя 17"-ките къде могат да се освежат, че са доста жулнати. В сервизната история пише, че са изправяни доста пъти (5-6), може ли да очаквам проблеми (предполагам в гумаджийница след сваляне, може да кажат в какво състояние са).

amplified

Джантите не се кривят лесно, изправяни едва ли значи машинно, ами просто балансирани като всяка нормална джанта,

Размерът оригинално е 215/55/16, но 205/60/16 е по-евтин и пази повече джантата, изглежда ужасно и с двата размера колата :)

5x108x 6.5 или 7J

Мога да ти покажа снимка със 16-ки и 205/60/16 и ще разбереш за какво говоря  :'(

Аз моите 16,17 и 18-ки не можах да ги изкривя.

Alexi

хубава машинка ,титаниумче .. аз бих ти препоръчал да си оставиш 17ките за зимата а за лятото да вземеш 18 .. на тая голяма кола 16 стоят много смешно ( особено ако вземеш по ниски гуми както се каниш .. вярно че са по евтини ,ама тя и дачията е по евтина от мондео а не си си я купил ) .. търси оригинални това че ставали от рено и пежо го забрави нито офсета нито централния отвор е същия ,само междуболтовото съвпада .. моето мнение е че оригиналните джанти са доста здрави ,аз карам вече 3то лято с 18 ,не съм успял да ги изкривя а съм улучил не една дупка .. и качествени гуми ,за препоръчване рънфлат

jo_jo

Благодаря amplified и Alexi за отговорите.

На мен 17-ките ми харесват как стоят,(по-скоро ме притеснява текущото им състояние -  в историята има и баланс, и изправяне из фактурите)
Сега попаднах на http://diana-ltd.com/tire?3240 за 235/45 R17 , което изглежда добра оферта, спрямо популярните марки за 215/50/17.

jo_jo

Взех си Nokian Zline 235/45 R17 97Y XL , направихме едно сериозно раздумване по темата в английския форум ако на някой му е интересно.