Намаляване на разход при дизел

Започната от Pyrhel, 13 Юни 2014 14:26:29

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Pyrhel

Тия разните добавки за повишаване на цетанови числа, дъра-бъра, правят ли нещо?
Намерихме една бензиностанция с чиста нафта без добавки на много добра цена, но с нея разходът е по-висок. Колкото и скъпа да е добавката, цената пак ще е значително по-ниска от другите места. Някой може ли да похвали някоя добавчица? И да каже дали изобщо вършат работа :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ihovahi

Аз ползвам от време на време (често зимата) тази добавка.
Доволен съм и то доста. По-леко върви колата и доста понавървява. За разхода... колкото сипя на Франки все го изпива  :D :D :D
Който фôрка "майстор" си нахôда!

moni74

----------------------------

pAbLo

Сипвал съм от Кастрола...
Не видях разлика..
Отделно му вдигнаха цената напоследък ???
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

moni74

Цената реално се удвои за 6-7г :) Преди за същите пари се купуваше 500мл, а сега само 250мл. На атмосферен японски дизел дава разлика точно 0.5л/100км. Карал съм с такава добавка  7г.  На комън рейл не съм сипвал.

----------------------------

Vesel

Аз слагам BARDAHL  B.D.C. ,но го правя почти откакто имам колата. Ако намалява разхода, то е най-много 0,5 , но за да се установи със сигурност, трябва да се налива от една и съща колонка , да се кара по един и същ маршрут, при еднакви условия със и без добавката. Това си е малко сложно упражнение за мен, но който има желание може да опита и да сподели. От различни хора, дори напълно случайни , съм чул доста добри отзиви за добавката, но основно като грижа за двигателя. Пише , че намалявало разхода до 10% , но това трябва да се тества почти лабораторно. А цената е доста по-поносима в сравнение с другите добавки, при положение, че е 1 литър.