Двигателя ми си добавя бензин,дори когато е на газ при C-max 2.0 Duratek 2009г.

Започната от kokoskoto, 22 Май 2014 21:17:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kokoskoto

Да споделя проблема си и много се надявам някой да помогне.Имам Ford C-Max 2.0 Duratec с задодска газ BRC и се намери следния проблем.Оказа се че когато е на газ,колата на практика си дърпа бензин някак от резервоара и бензина намалява.Все едно караш на бензин. Газта в бутилката не намалява почти.За проба изключих бензиновите инжектори от куплунгите им,когато карам на газ и въпреки това бензина продължи да намалява. Теч от никъде няма,държа да отбележа,за това пък маслото мирише на бензин!!! Прегледах бензинопроводите,от резервоара идват само два маркуча,единия е входящ направо в рейката на дюзите,няма нищо друго по системата му.Другия се слива с вакума на газовия изпарител и след това направо в колектора.По неговата връзка има някакъв клапан или датчик,с ел.куплунг.Предполагам това е маркуча за отвеждане на бензиновите пари от резервоара. Друга връзка с бензиновия резервоар не виждам. Не знам какво да правя вече HELP!!!  :'(

hotblooded

Да дръпнеш кабелите на дюзите и пак да пуска бензин - сещам се само за една възможност - скъсана мембрана на регулатора на налягане. И още една - всички дюзи да не държат.. но това не става изведнъж

kokoskoto

Няма регулатор на налягането,тази функция се изпълнява от помпата в резервоара. А и наистина всички дюзи да текат,не мисля че ще тече толкова,че да работи на бензин колата,когато включа газовата.Все пак кола на 5г си е,от 2009г.

hotblooded

kokoskoto

kokoskoto

Така,нека да разкажа какво стана и дано на някой да е от полза: Почистиха дюзите в сервиза на Дунев с ултразвук. Добавките преди това бяха свършили работа и от почистването почти нямаше нужда,но сега се знае че с дюзите всичко е наред. Проблема с харченето на бензин,докато карам на газ е фалшив.В МП когато ходих ми смениха софтуера на двигателя,от там новия софтуер няма данни за газовата.По коственни данни отчита че колата върви и сам намалява показанията на часовника за оставащи километри на бензин.Не отчита че колата върви на газ. От там и се появява проблема,който е само визуален. Имайте предвид че показанията за количеството бензин в резервоара по часовник също намаляват и не са верни. При досипване на малко бензин(5-10)л нивомера рязко мърда и се рестартира.Тогава дава вярното ниво. Всичкото това,съчетано с блокирал пулт за управление на газовата,който също не отчита вярно,водеше до цялата ситуация.Това е. Иначе проблема с постоянното играене на оборотите си остана.Има си го на газ и на бензин еднакво