Консумация на бензинова помпа.

Започната от baro, 21 Май 2014 09:06:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

baro

Здравейте колеги.Имам проблем с бензиновата помпа,той се изразява в това ,че направо ми събаря зареждането.Миналото лято сложих китайско валбро 255 литра на час.но миналата седмица изгоря до такава степен ,че от капачката на резервоара пушеше.Смених я с друга такава помпа ,но сега зарежда на 13,3-4 с нея ,предпазителя се загрява доста също така и релето.Знам ,че тази помпа си консумира доста ,но при замерване дърпа от 12 до 15 ампера ток.Вече поръчах една нормална а тази ще я върна.Прегледах кабелите да не ми каси някъде ,всичко изглежда наред.Закачих и една лампа от фар на мястото на помпата и си показа нормална консумация от 3.4 ампера. Въпроса ми е някой знае ли колко консумира нормалната помпа?

К.Методиев

С 12-15 ампера не може да ти бутне алтернатора, по добре си прегледай алтернатора защото за мен той не е в час, относно греенето на предпазителя имаш хлабава връзка на него и затова грее.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

baro

Алтернатора мисля ,че е добре сменях му регулатора както и лагери.Но имам и съмнение в него защото ако махна бушона на помпата се качва на 14.2 но като пусна парно на максимална степен подгрев на заден прозорец ,фарове и пак го събаря на 13.1. Как да процедирам с динамото ,трябва да го смъкна и да го занеса на майстор който може да го замери ли ,или нещо друго като вариант?
Прегледах таблото,където е предпазителя както и релето кабелите и буксите са добре няма черно или други признаци на хлабава връзка.Но все пак си мисля ,че тия 15 ампера са много за една помпа.

lazarkk

Алтернатора със сигурност не е в час, по всяка вероятност е за четки (то другото си го сменил). За помпата не мога да кажа колко е нормалната консумация, но дори 10А да е, не е много.

baro

Сега измерих една нормална помпа без товар на сухо ,консумация 0.95 ампера. Като се натовари ще вдигне още. Други четки освен тези на регулатора има ли? Алтернатора ми е от тия японските на мицубиши.

К.Методиев

Алтернатора не е само от четки, има реле регулатор има и диоден блок, има и други неща които се проверяват, ако имаш желание дай снимка да го видя кой е и ще помогна да установиш какво му е, ще се наложи и малко запояване стига да не те плаши.

ПП
От четки не ти е проблема, ако са четки въобще няма да вдигне напрежение, колкото и да са накрая четките имат ли контакт зарежда, ако ги няма или не правят контакт не зарежда грам, това е!

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

baro

Значи запояване и такива електричаски работи не ме плашат. Алтернатора ми е от този вариант  http://www.yoyoparts.com/oem/4528904/cvpsh-7275999.html# това е регулатора който смених http://www.bg.as-pl.com/u/IM232.

К.Методиев

Сетих се кой са тези какво реле сложи, трябва да го отвориш и вътре са диодите там където се запоява регулатора за блока се разпоява и разпояваш и фазите на алтернатора от диодния блок сваляш блока и мериш диодите с мултицета на диод трябва да ти дават около 500 ома, и съответно на обратно да са запушени мериш всеки о отделно, като го свалиш премери си и ротора направо на пръстените където ти лежат четки трябва да имаш съпротивление 3-4 ома, ако всичко това е изправно си попаднал на кофти реле и виж дали няма връзка от фазите към корпус, и от намотките на ротора пак към корпус с мултицета.

baro

Релето е някаква марка CARGO мисля. Днес сложих стокова помпа от Мондео ,за сега проблемите изчезнаха както със зареждането така и с нагряването на предпазителя . Зарежда си постоянно от 13.9 до 14.2 волта. Имам сложен уред да си следя напрежението ,ако има проблем с алтернатора ще си покаже.За сега няма да го отварям. Благодаря за помощта.