Засилване на Мондео 1.6 16v 90 кс. Предложения ?

Започната от septonaaaa1234, 09 Май 2014 20:10:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pyle

При 5000 об./мин. да си спии е силно казано.... да бяха 3500 да кажеш, че си спи ама 5000 са си доста за продължително каране, по-дълго от 10-15мин.

Alexi

pyle

Не казвам, че нещо ще му стане за кратко каране... просто според мен не са ниски обороти при положение, че сигурно максималните са 6500-7000.

2.9

кaкво?ст200 се плaши от 5к оборотa???хорa добре че товa не е моя темa зaщото достa избягaхте от нея.стaвaче думa зa точно определено нещо нa точно определен мотор.aко в ерaтa нa информaционните технологий все още имa хорa които не знaят рaзликите между рaзличните клaсове aвтомобили и срaвнявaт пежо 106 с мондео ст200 товa си е друг въпрос.дaйте дa се върнем нa 1.6 16V мондео моля.Pyle имaш възможност дa попитaш собственик нa ст200 кaкво може тaзи колa преди дa кaжеш глупост.

martin1977

Pyle имaш възможност дa попитaш собственик нa ст200 кaкво може тaзи колa преди дa кaжеш глупост.
[/quote]
Какво може бе колега...да лети ли?

Светльо

Дам, вчера ходих до луната на излет.... Колегата "2.9" Точно си обясни човека цитирам го: ""Ако в ерaтa нa информaционните технологий все още имa хорa които не знaят рaзликите между рaзличните клaсове aвтомобили и срaвнявaт пежо 106 с мондео ст200 товa си е друг въпрос."" Няма какво повече да говорим, нека спрем до тука и не пълним темата на колегата с неща не свързани с нея!

martin1977

Мдааа, така е....добре че се появиха компетентни хора да ни кажат, че има разлика между Пежо 106 и Форд Мондео, че някои хора не знаеха  (rofl). Не съм фен на Пежо, но съм карал такава марка кола и във форума на Пежо хората си помагат. Да са живи и здрави английския и шотландския Форд форуми та да понаучим нещо от тях. Там хората не само си показват "луноходите", но и със знанията си помагат на по-малко знаещите и можещите, а не ги нападат като задават въпроси. Де да имаше такива знаещи и можещи и у нас. Тук май повече си мерим п.ш..те, отколкото да помагаме на нуждаещите се, но явно толкова си можем, толкова си и помагаме. Добре, че момчета от форума ми "помогнаха", та реализирах част от проектите си....друга част още висят, но продължавам да търся "помощ"...но едва ли ще я получа, понеже повечето са на луната. Форд не е лоша марка, но фордаджиите у нас  :'(.

S.Stoyanov

Цитат на: martin1977 в 13 Май 2014 22:35:04
Мдааа, така е....добре че се появиха компетентни хора да ни кажат, че има разлика между Пежо 106 и Форд Мондео, че някои хора не знаеха  (rofl). Не съм фен на Пежо, но съм карал такава марка кола и във форума на Пежо хората си помагат. Да са живи и здрави английския и шотландския Форд форуми та да понаучим нещо от тях. Там хората не само си показват "луноходите", но и със знанията си помагат на по-малко знаещите и можещите, а не ги нападат като задават въпроси. Де да имаше такива знаещи и можещи и у нас. Тук май повече си мерим п.ш..те, отколкото да помагаме на нуждаещите се, но явно толкова си можем, толкова си и помагаме. Добре, че момчета от форума ми "помогнаха", та реализирах част от проектите си....друга част още висят, но продължавам да търся "помощ"...но едва ли ще я получа, понеже повечето са на луната. Форд не е лоша марка, но фордаджиите у нас  :'(.
Колега без да се засягаш, но как може да ти се помогне като никой не знае че имаш нужда от помощ(разбирай го че не си задал технически насочен въпрос)
Относно темата на колегата-най-евтиния и най-сигурния вариант за засилване на 1.6 е смяната му с 2.0, от там нататък той си преценя да го прави или не, ако го направи и реши че не му стига и след това има доста варианти, но вече говорим за други финансови средства, малко по други технически познания и ред други неща.

martin1977

Колега Стоянов, не се засягам ни най-малко. С този пост имах предвид нещо и някои конкретно. Убеден съм, че има много хора тук, които биха се отзовали, но вероятно още не съм попаднал на тях. Никого не искам да обидя, сигурен съм че някои ще познаят себе си в предходния ми пост. Чета чуждите форуми, мъча се сам и някак си успявам да реализирам проектите си и с удоволствие ще споделя наученото /макар и малко да е/ на теория и НА ПРАКТИКА с всеки, който има нужда. Мисля че много се отклонихме от темата на момчето, за което вината е моя и се извинявам публично на автора и. Обещавам да не спамя повече и ако имам друг пост, то той да засяга конкретния въпрос.

blenda

Тука само си пишем общи приказки обаче.
Заглавието на темата е засилване на 1,6 16в.,не поставяне на двигател с по голям обем и тн. Автора да даде някаква насока по-добре. Има ли намерение да прави нещо или пита информативно?
Смяна на мотора с 2.0 е безсмислена поради смешната цена на колата, единствено да се пести от данък може би.
Според мен идеята трябва да е как да се форсира 1,6 мотора от към глава, валове, портване, клапани, дросел, дюзи, еку и тн.
Върти ми се в главата и друга концепция: газов инжекцион и свързаната с него възможност за настройка на сместа, заедно с един дросел 2,0 и валове от 1,8 трябва да му набие един шут на тоя мъртвец.

К.Методиев

Цитат на: blenda в 13 Май 2014 23:58:11
Тука само си пишем общи приказки обаче.
Заглавието на темата е засилване на 1,6 16в.,не поставяне на двигател с по голям обем и тн. Автора да даде някаква насока по-добре. Има ли намерение да прави нещо или пита информативно?
Смяна на мотора с 2.0 е безсмислена поради смешната цена на колата, единствено да се пести от данък може би.
Според мен идеята трябва да е как да се форсира 1,6 мотора от към глава, валове, портване, клапани, дросел, дюзи, еку и тн.
Върти ми се в главата и друга концепция: газов инжекцион и свързаната с него възможност за настройка на сместа, заедно с един дросел 2,0 и валове от 1,8 трябва да му набие един шут на тоя мъртвец.

Всичките работи които си изброил по главата са скъпи удоволствия, дори и с валове и дросел и ГИ пак няма да стигне капацитета на 2,0, а сам каза че е неоправдано като се сметне цената на колата, ако си виждал на живо колко са малки клапаните на 1,6 ще се откажеш бързо, едно сваляне и качване на глава ще ти излезне 150лв само ако сам си го правиш, в това влизат гумички, гарнитури масла и пак отиваш много над цената на мотор който може да се ревизира, мога да дам и ориентировъчни цени за зетек гумичките за клапани са 36лв, гарнитура глава 40-50лв според зависи, гарнитура на капака на клапаните около 30лв на елрин, сегменти 120лв готце, за биелни лагери само не съм се интересувал цените, че мойте са си перфектни.
Само шлайф, препасване на клапани и смяна на гумички е 125лв в шлаиф база за 16 винтилова глава, смятай сам колко става цената при портване смяна на легла и всичко останало, един газов инжекцион дори и сам да си го монтираш не е под 300лв.
Както казваше един форумен колега навремето тучнинговане на атмосферен мотор е загуба на фианси, важното е да го разбереш оп най-безболезнения начин!

Относно разликата между 106 и ст200, ми какво да кажа, ст200 го карах още преди да стане собственост на Светльо, та конфорта, звука на 6-така и пътното поведение на ст200 доставя душевен оргазъм, относно пътно поведение реално окачването му няма почти нищо общо със стандартно мондео, който не вярва може да се поинтересува, ст200 върви много прилично може би върви една идея по малко от голф 4 вр6 който е 4 моушън, а пежо 106 не съм карал никога карал съм саксо втс 125 коня да колата върви но по никакви параметри няма да се опре ст200, още повече че над 150 саксото си става летяща сапунерка.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

blenda

Колега, форума е за обмен на данни, идеи и комуникация помежду ни, а идеята на темата според мен е  форсиране на двигател а не смяната му, смяна на автомобила и тн.
Какво може да научи човек от изречението " слагай 2,0 " Тогава темата е за някой друг раздел предполагам.

opex

бленда, ако трябва да сме толкова клинични както искаш да се придържаме само, единствено, конкретно и изцяло към въпроса за засилване на 1.6, то темата щеше да остане без отговор и щеше да има "да ви таковам у разбирачите и форума що не ми отговаряте блаблалба"
Пък и като гледам заглавието и започне едно тълкуване за каква засилка се има предвид отиде та се не видя ;)
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

S.Stoyanov

Аз за смяната на мотора го казах от собствения ми опит.Освен портване на глава, съм пробвал всичко описано до момента в темата за 1.6, че и доста други неща и ефекта се губи нацяло само след елементарна смяна на мотора(това всичко е правено и на по-леко купе).
От там нататък всеки си решава как да процедира.

pyle

Друг въпрос е дали си заслужава евентуално по-високия разход на в6 спрямо 2.0 16в в дългосрочен план.

hotblooded

Всъщност извън градско колко е разликата в разхода на 2.0 и 2.5?  Ако е 1/100 не никакъв проблем..

К.Методиев

Около литър е извън града, а на градско около 2 в плюс за в6.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

martin1977

В началото бях за смяна директно с В6, но след прочетеното до тук съвета ми е да се мяташ на 2.0- най - бързо,  лесно, евтино и икономично. Не върви много,  но в крайна сметка няма да се състезаваш, а от 1.6 е в пъти по-добро....и аз искам 200 коня, ама няма пълно щастие.

hotblooded

Martin, пустите коне никога не стигат.... хване ли те "конския вирус " кефиш се 6 месеца и после искаш още.  Един авер за 2 години извървя пътя от 75 до 295 коня с 4 различни коли.