Лети джанти Фокус Мк1 размер.

Започната от Deacon, 08 Май 2014 21:29:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Deacon

Здравейте наскоро ми попаднаха комплект лети джанти с размери 15" J7 ET38 4X108. На въпроса, не са ли прекалено широки за гуми 195/60/15 и за самата кола. Питам защото трябва да инвестирам в гайки и капачки за което се оказа трябва да отделя около 80-90лв. (100лв. с поставянето на гумите) и ако има проблем по добре да се откажа сега.

Благодаря.

ffmk1l

Според мен ще стоят навън, търси с ЕТ не по-малко от +40, на 6-6.5J. Има онлайн калкулатори, там може да видиш визуално разликата.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

martin1977

Колега, тези джанти ще стоят абсолютно перфектно на фокусника. И гумите изобщо не са широки или тесни ... на тези джанти най-добре стоят гуми 195 и 205. Няма да опират в подкалниците. Виждал съм фокусници с джанти 7,5 джаула ЕТ35 с гуми 215 и не опират .... така че ама изобщо няма да опират .... съвета ми е обаче да вземеш 16ки джанти- още по-красиво ще стоят .....

VENTCI

На джанта  7J  е най-добре да сложиш гума  205 или още по-добре 215  -  195 е абс. минимум

martin1977

Аз доскоро карах на 16ка джанта 7 джаула гума 195 и не стоеше лошо. Да, по книгите дават минимум 195, но съм чувал че 185 също слагат и няма никакъв проблем. Но иначе си прав че точната гума за тази джанта е 205 - и визуално, и технологично! 215 не мисля че ще стои добре от към визия - за тази гума се искат 7,5 джаула.

Deacon

Тези гайки дали ще свършат работа или да търся традиционни http://olx.bg/d1-spec-olekoteni-gayki-12h1-5s-sini-i-cherveni-i44781673

whaaazp

randity

За да не отварям нова тема, ако е възможно да използвам тази на колегата. Та, какво ЕТ минимум може да влезе на МК1.5? Харесах си джанти ЕТ 16, ше влезнат ли без преправяне на вежди? 17" са?

Моля се един ден хората да разберат, че автомобил се кара с глава, не с крака и ръце.

Besniq

Минимум ЕТ 40.
Имах 16-ки ЕТ 35 и при неравности търкаха

randity

Демек с това ЕТ ще трябва да се пипат вежди, и то доста
Моля се един ден хората да разберат, че автомобил се кара с глава, не с крака и ръце.

martin1977

С ЕТ 16 не само ще пилиш вежди, ами и калници ще трябва да раздуваш - разбирам те, че си си харесал джанти от Пежо, но по-добре се откажи, не стават! Минимума ти е ЕТ35, а най-добре ЕТ40, но и колко Джаула също е важно, така че при избора на джанти и гуми трябва да се внимава!

randity

Нямам идея от какво са джантите. 8J са, все си мисля, че с по-тънка гума няма да опират, ако обърна ръбовете примерно.

П.П. Дори и да са от Пежо, размера 4х108 е толкова сакат, че нищо не може да се намери, а преходни фланци не искам...  (headbang)

didi11

Цитат на: martin1977 в 09 Май 2014 22:03:56
Колега, тези джанти ще стоят абсолютно перфектно на фокусника. И гумите изобщо не са широки или тесни ... на тези джанти най-добре стоят гуми 195 и 205. Няма да опират в подкалниците. Виждал съм фокусници с джанти 7,5 джаула ЕТ35 с гуми 215 и не опират .... така че ама изобщо няма да опират .... съвета ми е обаче да вземеш 16ки джанти- още по-красиво ще стоят .....

Искам да питам понеже ми продадоха лити джанти от Форд Пума които са 15  но  ми казаха че не стават на Форд Фокус 1 ,опирали в  накладките а и са криви.Моля ви помогнете ми какво да направя,  че ги взех   а не мога да ги върна.