Съвместими ли са скорстните кути на Фокус 1.8 TDdI и TDCI

Започната от ivan_vn, 23 Април 2014 12:33:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivan_vn

Здравейте колеги,
Проблема ми е следния: Минах през една от прословутите Варненски дупки и сега фокусника стои в сервиза със свалена скоростна кутия.
Започна да издава странни шумове от кутията да чатка нещо, да увлича волана надясно и като свалихме кутията в маслото имаше стружки.
В момента чакам майстора да я разглоби, но ми каза че най-вероятно ще трябва да се вземе нова кутия за донор на старата....
Потърсих кутия за 1,8 TDDI и цената която ми обявиха e 200 лв, поразрових се и намерих по евтина кутия за 150лв, но е от 1.8 TDCI.
Та въпроса ми е кутиите съвместими ли са, мога ли да сложа от 1.8 TDCI na 1.8 TDDI ? На външен вид като ги гледам са еднакви но да няма нещо друго по което да се различават...
Като цяло търся най-евтиния вариант ако някой може да помогне много ще съм му глабодарен, ако някой има кутия от фокус нека да каже склонен съм да я взема от форумен човек от колкото да си давам парите на някой морга.  Благодаря ви предварително Колеги !!!

opex

Виж какви са им предавателните числа и дифовете, че има различни набори.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

ivan_vn

От куде мога да го вида това нещо ???
И още един въпрос не е ли важно да паснат отворите за болтовете аз като ги гледам са еднакви а и като цяло двигателите не са различават кой знай колко много освен Помапата  дюзите и вакомите иначе и двигателите са идентични .

ivan_vn

Не знам защо е така, ама тука сте станали много слаб форум.... Все едно се намирам в Онда форума само глупости се обсъждат и нищо важно и смислено... Пускам тема за скорстните кутии никаква активност, пуска се тема за тонколоните на фокуса и всички коментират и да ват акъли за най-глупавата възможна тема, защото я се замислете колко е лесно да се видат или ако не, да се разберат какви са колоните в колата... Отваряш сайта и търсиш колони и те ще ти излязат специален размер за оригинално вграждане във Форд и Мазда .... Мога да ви пожелая само да продължите да се занимавате с глупости, а важните теми ги пропускайте и след това се чудете що няма много сериозни неща във Форума, като тунинг и т.н. На глупави теми като тонколони и чистачки всеки отговаря, а на една малко по сериозна тема като скорости пълно малчание.... Пожелавам ви успех във Форума не го казвам с лоши чувства на съборта живот и здраве ще се видим да изпем по една бира !!!

G_o_c_e_v

Има една приказка, че "ако няма какво да кажеш, по добре не казвай нищо" Ако перифразирам малко ще се получи, че явно няма хора, които да са правили подобно нещо, съответно няма кой да знае дали ще има проблем или не с поставянето на скорости от tdci.
По принцип си прав, че двигателите са идентични като блокове, така, че може да станеш опитна мишка и да се пробваш да инсталираш една скоростна на тдди-то.
Поздрави.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

emkata

За ТДДИ : максимално предавателно отношение 0,77:1
                             диференциално предавателно отношение 3,56:1

За ТДДИ Estate : максимално предавателно отношение 0,67:1
                                          диференциално предавателно отношение 3,56:1

За ТДЦИ: максимално предавателно отношение 0,72:1               
                             диференциално предавателно отношение 3,41:1

За ТДЦИ Wagon : същите параметри

Колега ivan_vn, за 2 минути успях да открия това, а ако аз бях на зор, бих открил и още. Колегата орех ти отговори точно и ясно, но ти явно чакаш всичко да ти "падне" от небето.  (omg)

supertorr

Цитат на: emkata в 30 Април 2014 11:14:18
  Колега ivan_vn, за 2 минути успях да открия това, а ако аз бях на зор, бих открил и още. Колегата орех ти отговори точно и ясно, но ти явно чакаш всичко да ти "падне" от небето.  (omg)

То за тези невероярни 50лв. разлика между двете кутии, явно търси някой и да му го направи!!!

Съжалявам, че на Мондеото ми ме съм пробвал да слагам тези кутии, явно и други не са за твое съжаление.
Хората с тези две кутии биха ти били благодарни ако успееш да стигнеш до резултат - положителен или отрицателен.

П.п. Пробвай следващия път да подходиш положително, а не с "рогата" напред, защото не е имало кой да ти отговори!  Успех в начинанието : )