Помощ за таблет

Започната от emkata, 19 Април 2014 11:48:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

emkata

Здравейте, колеги!На първо място: Приятно изкарване на празничните дни! И на въпроса- сина счупи тъчпанела на таблета си( спука му стъклото), а аз не съм наясно с нещата. Има ли смисъл да търся нов панел за смяна, ако отговорът е "да" , къде и как става смяната или да купувам нов таблет, а стария да използвам за фризби  :D за еднократна употреба. Таблета е Serioux S1005TAB.

SICKandPROUD

Емка сменят ги, ако си го взел от по-голяма верига магазини,може да идеш да питаш, аз така ходих в м-тел за пукнат панел и казаха, че гаранцията нямало да го покрие, нещо което знаех вече, но щели да го изпратят в сервиза и после да ми кажат цена. За 110 кинта бях с нов панел и дисплей.

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

Иван Вълков

Емка виж в алибаба имат много части. Смяната не е кой знае каква философия, във всеки GSM сервиз ще го сменят за 20 кинта. Също така дисплея е от две части: тъч панел и самият дисплей отдолу. Така че може само тъча да е повреден. Ако има и черно петно и дисплея е заминал.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

emkata

Само тъча е, ще разгледам насам натам, но ме интересува само по размер ли трябва да го търся или има и друго?

Иван Вълков

Греда греда... :'( май си го купил от ЕМАГ. Досега търсих под името което си писал но явно това си е марка на самият магазин. Питай в сервиза им.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

emkata

tropper

При всяко положение тъч панела и смяната му ще ти излезнат между 70 и 100лв.
Това трябва да имаш предвид за да прецениш дали да го правиш на фрисби или да го съживяваш ;)

Тези марки на магазините в 99,999% от случаите са етикети върху съществуващи общоразпространени китайски немаркови изделия.
Със сигурност такъв тъчскриин ще се намери в китайските сайтове, но за целта е най-добре да се отвори таблета и да отдели тъч-панела, да се види какъв е лентовия кабел, с колко извода, от кой ъгъл излиза... После ще има чакане да дойде...

Има и в БГ онлайн магазини и сервизи, които предлагат 10 инчови тъч панели на цени 70-80 с монтажа, но трябва да се види дали е съвместим с твоя таблет.
Примерно това, но пак казвам че трябва да се провери дали е съвместимо!
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

emkata

И аз попаднах на този сайт и мисля да им звънна след почивните дни за нещо съвместимо. Поне имам насоки, за което благодаря. Весел празник на всички!