Замърсяване до каква големина не пречи на външна бензинова помпа?

Започната от Pyrhel, 11 Април 2014 00:35:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Имам помпа от типа на снимката долу. Чудя се дали между нея и резервоара да слагам филтър, който да хваща евентуални по-едри боклуци като малки люспи ръжда? Като цяло какъв им е принципа на тия помпи, никога не съм отварял такава, боклуци до каква големина няма да са проблем да минават през нея? Предишната ми идея беше с 2 филтъра, като втория е точно преди рейката, но започвам да се отказвам, не ми се иска да затормозявам нещата с 2 филтъра.

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

momo76

По принцип на самата сонда в резервоара има една мрежичка, която да спира боклуците.

hotblooded

Ако резервоара на който ще я слагаш е оня ръждива гняст - по добре го дай на тенекеджия да ти смени дъното или от някоя морга вземи подобен пластмасов (от по-нова кола...  Мрежичката на дъното пречи на разните случайно попаднали неща, обаче тая ръжда ще минава и мъчи помпата - помпата е проточна и бензина минава през нея и я охлажда и смазва - не е идея да има частици ръжда в него.  Ако сложиш филтър - пък ще мъчиш помпата да смуче през него... то за това и серийно колите филтъра е след помпата..

Pyrhel

Няма цедка в резервоара в моя случай, защото резервоарът е за външна помпа и има отвор отдолу. Няма да е оня най-ръждивия, а другия - с петната. Мисълта ми е ако падне люспа ръжда дали е проблем за помпата или ще мине и замине през нея :)

G_o_c_e_v

Няма ли вариант да се сложи нещо като утайник? Това е нещо като филтър за едри боклуци и е само с цедка, която в случая няма да затормозява помпата.
Нещо такова, като лявото...
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

2.9

хм..мисли за проблема така сякаш нищо не може да мине през нея!принципа и не се различава от този на потопяема-пак имаш зъбна помпа с минимални хлабини.Не веднъж съм разкапсоловал скорпио и сиерови външни помпи блокирали от мини боклуче.Приспособи си някаква финна цедка

Pyrhel