Форд Мондео Мк3 бензин, съвети за покупка

Започната от dosia, 10 Април 2014 21:44:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dosia

Здравейте,

Има много хубава тема за дизеловия МК3, но не намерих инфо за бензинови мотори.

Смятам да предобия първия си Ford, малко (добре, не е малко) ми е страх.
Става въпрос за MK3 1.8 125 к.с. 2000 г. (преди фейса), подготвям се предварително.
По-принцъп търся практична кола без излишно главоболие, вече имах Волво и знам що е МФ.
Дотук намерих инфо за сложното окачване и двигател мазда-форд 1.8, който не е от препоръчаните... слаба рейка, ръчната
и още не се отказах.

Най-много ме притеснява двигател:

• подвигачи и клапани (ръчна настройка?)
  • Трудно ли се монтира газов инжекцион? (като се оказа, на някои бензинови коли почти не е възможно)
  • колко струва първночално обслужване (знам че е с верига), има ли задължителни неща за смяна (освен масло и филтри)?
  • вярно ли е за ниското качество на сегменти преди 2003-та година?
  • ресурса 350 000 км заявен, на практика до 500 000 км. без ремонт. При внасяне им връщат поне 200 000км, така че за 14 годишна кола е от значение.

Надявам се някой да сподели своите впечатления от експлуатация на въпросния двигател и модел като цяло.

Благодаря за отговори предварително.

Alexi

за окачването не съм съгласен - определено е много здраво вкл и рейката .. по моята кола за близо 180к не е пипано нищо и си е ок като е карана предимно в БГ .. за мотора да кажат колегите с бензини

ValkataFF

Здравей колега,от месец януари карам Мондео МК3 1.8 125к.с.(бензи-газ) 2005 г. Първите ми  впечатления бяха че колата е много комфортна особенно за дълги разстояния.В началото ми беше тегаво от към ускорение (предишната ми кола беше Фокус 1.8 ТДЦИ 115 к.с. и от там правя това заключение.) но се свиква .Сменил съм масло(Форд Формула) + вс. филтри = 130 лв. , свещи NGK - 80 лв.Газовата уредба си я сложих аз (т.е. в сервиз) като на газ ускорението малко намаля но мисля че е нормално.По ходовата част все още нищо не съм сменял.А и багажника е голям ,от което най-много се зарадва съпругата :)...