"Mondeo ST200 SVT" - ЗА ТРИЕНЕ!

Започната от Светльо, 19 Март 2014 20:36:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ffmk1l

Страхотна кола, за ценители, много се радвам за теб...и с кеф ще падна от теб на 400 метра.:)
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

Светльо

Мерси за пожеланията колеги! Иначе точно за това я взех, защото си е напълно оригинално ST200 и си е кола за ценители. Просто изскочи в точния момент когато щях да почна да наливам доста пари в старата ми и сметнах, че просто е безсмислено пред ST-то. Ще и сложа някой екстрички но ще гледам да я запазя максимално в оригиналният и вариант защото си е рядка, направени да изглеждат така има много ама истински тука на пръсти се броят. :)

Светльо

Колата е вече с нови филтри ремъци, нова паразитна ролка на пистовия ремък, масло 5W40 и темпомат! :D Прехвърлих темпомата за час и си тръгна без проблеми, на магистралата 140 на темпомат шестака си спи разход 8 на 100 бензин... повече от добре за 205 кончета.
Ето и една снимка за цвят от днес:

ihovahi

Много яко стойка и визия има колата. Браво  (fri)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Светльо

Една снимка от високо :D

ihovahi

Че то на тоя паркинг само твоето мондео... други коли няма  :D :D :D
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Светльо

Днес в дъждовния ден реших, че е време малко за генерация малко звук да докарам, махнах катализатора, стандартните две гърнета и сложих две спортни. Гърнетата не са някаква уникална марка но звука стана един път просто супер равновесие между плътен чист звук на V6 и тих приятен звук, за пояснение при задържане на определени обороти да кажем на магистрала колата си е като с стоковите гърнета но при подаване на газ 6-така се обажда веднага  ^-^. На празен ход като свали оборотите на 680-720 звука също е брутален, много се оплакват че просто с спортни гърнета става много шумно, и аз имах този страх докато не завъртях ключа и всичко си заспа, разликата е в големия мотор това го каза и човек който се занимава само с гърнета, големият мотор си вади плътен и чист звук. Ето и малко снимков материал:
Лявото гърне:

Дясното гърне:

И изгледа от зад.

SICKandPROUD

Супер е станало, а клип кога ще има, бърем да я чуем. (fri)

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

cosworth team ruse

без да се обиждаш но имаш лош избор за тези гърнета,отдалече бият на пазарски ;с кръгъл отвор по-добре изглеждат  8)
FORD SIERRA POWER

amplified

Накрайниците са си супер, просто трябва някак да влязат  в дупката на бронята, ама пустата кука...

Браво, нямам търпение да я видя!
Плаче за фолио :)

Светльо

Да фолиото е следващото, иначе не са само накрайници две гърнета са си, и мислих много ако изрежа бронята става супер грозотия по английски сайтове съм гледал просто комбито е кофти, докато седана и хеча са брутални особено както ST200 е с две гърла.  ^-^

scorpion4o

8) Харесва ми!Много добре се е получило.

silver_lcs

На снимките неможе да се добие представа колко е красиво,а и звука е типичния за шестака..... ^-^

К.Методиев

И кога ще го видиме.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Vanko

Абе ние го видяхме, ама кога ще го ЧУЕМЕ?  ::)

К.Методиев

Това и аз питах, за виждане колата я знам добре.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Светльо

Eто един клип как звучи ST-то, макар че на клипа няма много общо с на живо :D
https://www.facebook.com/photo.php?v=802049943139552

Светльо

И една малка сбирка на групата от София/Перник с колегата silver_lcs и К.Методиев

К.Методиев

И аз имам няколко.

blenda

Много ми допада концепцията на стокова бегачка. Със здраве да я караш.

Светльо

Днес реших да се захвана малко с музиката, сложих си я на ST-то от старото ми мондео което замина. Реших да си оставя оригиналното радио оказа се, че има сд чейнджър и се отказах да слагам сд-та с преходни рамки и дивоти, ако ще слагам нещо ще е DVD с навигация. Усилвателя може да работи без чинчови изходи за усилвател от радиото, стана доста приличен и чист звук.
Ето малко снимки на процеса отнел ми около 5 часа :D

И крайният резултат:

pantata

Спомням си как звучеше в старото, екстра си е. Няма ли място да го хванеш за касата от ляво?

Dmitarcho

оХ ... Как искам и аз нещо подобно :P Със здраве да си го слушаш ;)
Ръца Пръца

Светльо

Цитат на: pantata в 22 Май 2014 22:18:00
Спомням си как звучеше в старото, екстра си е. Няма ли място да го хванеш за касата от ляво?
Сега е няколко пъти по яко, макар че старото беше уж с хубаво сд, а за мястото няма, това е варианта, мислех за самата каса обаче ако се наложи да я свалям трябва да разкача всички кабеляци вместо само 2 към нея който са.

Backstage

еми разкачаш ги всички бре какво толкова нали всичко е букси  :D...като трябва да свалиш седалката ше е много по лесно...към усилвателя отива една атака и захранване...2 кабела са...слагай го на касата

Светльо

Следващата заигравка ще е поставянето на това... искам да знам какво се случва в 6-така :D Истински VDО предпочетох това пред китайчетата на пазара.

2.9

чудесно.добър избор.. ^-^

cosworth team ruse

сподели какви датчици ползваш за температура на масло и налягане и с номерата на датчиците,че и аз имам такива но без датчици
FORD SIERRA POWER

К.Методиев

Цитат на: cosworth team ruse в 24 Май 2014 21:58:34
сподели какви датчици ползваш за температура на масло и налягане и с номерата на датчиците,че и аз имам такива но без датчици

Температура на маслото по ваг номер датчика е 049919563A, налягане на маслото ти е 035 919 561.

randity

Вчера те видях на пазара в Люлин, много добра стойка има колата, специално за теб си намалих музиката да чуя звука, ама ти така и не поиска да и подадеш малко нагоре  (whip)
Моля се един ден хората да разберат, че автомобил се кара с глава, не с крака и ръце.