Мондео гасне при студен двигател.

Започната от SICKandPROUD, 18 Март 2014 19:13:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SICKandPROUD

Привет колеги, имам проблем с моето Мондео. Зимата започна да гасне при палене на студен двигател, гаснеше поне 3 пъти придружено с разтрисане, отдавах го на студеното време. Вече се стопли, а проблема си остана, докато не загрее поне до 40 градуса колата разтриса и гасне, ако подавам газ на място няма проблеми, но отпусна ли педала- умира. С колегите от града и Emkata обсъдихме проблема, но така и не се стигна до решение, та реших да попитам и вас. Според мен ЕГР-а е за чистене или вакум гълта от някъде, но ще се радвам и вие да вземете отношение по проблема ми.
Колата е Мондео МК2 1.6 л.

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

К.Методиев

Провери си температурния датчик, симптомите са като от него.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

emkata

(facepalm)  А де, кой да му мине през ума, че това също е вариант.

Иван Вълков

Кристияне дай жокер къде се намира и какво съпротивление да търсим(предполагам е термосъпротивление).

П.п. Този датчик да не е в общ корпус с дебитомета?

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

SICKandPROUD

Благодаря за бързите отговори.
Не, не съм го проверявал. Това трябва да е с букса и да се намира някъде до термостата нали...

Евентуално ако го намеря, самата букса ли да чистя или...

Иван Вълков

Митак датчика на термостатното тяло е за показанието вътре. Аз по късно ще погледна в Аутоадатата евентуално ако има инфо.

П.п Термостата ти е у мен, да знаеш.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

SICKandPROUD

Ами щом не е там, нямам идеи. Ровя в нета за насоки, но за сега удрям на греда...

К.Методиев

Ще ви дам точни данни за него по късно, че нямам възможност сега. Датчика е от горе на тялото на термостата, този от долу е за показанията на таблото.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Иван Вълков

К.Методиев

SICKandPROUD

Благодаря много колеги, Кристияне, Ванка равни нямате.
Ако се окаже от него предполагам целия дебитомер трябва да се сменя...

Иван Вълков

Братле подвел съм те както писа Кристиян,на термостатното тяло са два датчика. Въпросния се намира отгоре. Кога ще го преслушаме, аз по принцип след 5 съм свободен, ако измислиш нещо зънкай.

SICKandPROUD

Ванка до към 4 и 30 ще съм в Пловдив, демек към 5 и 30-40 ще съм в Димитровград.
Ако изчкочи нещо и се прибера по- рано ще пиша, ако си свободен в Събота по - рано сутрин може да се видим за по кафе и да разпърцаме набързо колата...

Иван Вълков

Добре Митак ще чакам да се обадиш.

Иван Вълков

Днес решихме проблема с гасненето и притрисането. Мерихме темпратурния датчик на охлаждащата система и температурния датчик на постъпващият въздух след дебитомера - оказаха се живи и двата. След като махнахме пласмасовия капак преди дроселовата клапа открихме закъсан маркуч на вакуума. След възтановяването му всичко си дойде на място. С оглед на повредата, поне проверихме и зачистиме някой датчици.

emkata