Проблем с халогени - Мондео МК2

Започната от bacardi, 13 Март 2014 10:37:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bacardi

Здравейте! Колата ми е Форд Мондео МК2 99-та година 1.8i. Колата си беше без халогени и скоро си сложих, но не мога да ги подкарам.. крушките са си здрави, потърсих и кой бушон ми е за тях и той е здрав също.. Ако може някой да ме насочи къде да търся проблема ще съм много благодарен!

P.S.: Дали има и отделен бушон или реле за тях от тия които са край акумулатора?

momo76

Реле май няма. Директно през ключа ги захранва. А ключа в купето смени ли го. Щом досега си нямал, то и ключа трябва да се смени.

opex

Трябва да има реле и би трябвало да се намира в бушонното до акумулатора.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

S.Stoyanov

По принцип  в Ford TIS има схеми с и без реле в зависимост от годината и нивото на оборудване, така че без малко повече информация няма как да се помогне.
А има и друг вариант, да се направи нова инсталация, което лично на мен ми се струва по лесния вариант.

pantata

Може би е с реле. Ванката си сложи и пише, че е с реле. http://fordbg.com/forum/dnevnik/ford-mondeo-mk2-ivan/msg3430/#msg3430

S.Stoyanov

Да де ама въпроса е дали на оригиналните гнезда или просто си е направил нова инсталация с 1 допълнително реле

Иван Вълков

Релетата са две ( едното е за предните фарове за мъгла, другото е за задната светлина за мъгла), поставяни са допълнително. Освен това колегата да провери колко ампера предпазител е заложен на гнездото за задната светлина. В основният сноп зад ключа на фаровете има едно сиво мостче което може и да е увито в бандаж, та при колите с и без халогени е различно. При мен беше правилното, но нека колегата да поясни малко повече точно какво е правил, сменил ли е ключа, читав ли е - защото често нагарят.

п.п. Схемата с релетата мисля, че momo я беше публикувал още в предишният форум.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

S.Stoyanov

Да но на фабрични гнезда или не?

Иван Вълков

Цитатпоставяни са допълнително

Ето я снимката

Ето я темата в Клуб Форд България

Ако някой от модераторите прецени, че уронвам авторитета на форума, може да ми модерира поста

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

S.Stoyanov

Само аз ако я правя за себе си тази схема бих се заиграл с силовия плюс, но по принцип и така е добре.

Иван Вълков

Идеята е главно да се предпази ключа защото по оригиналната схема без реле нагарят контактите за фароверете за мъгла. Иначе във вътрешното табло( отдолу) си идва доволно "силов +".

S.Stoyanov

По принцип да, но вече на 2 мондеота съм преправял фаровете да вземат +12В от акумолатора и при една и съща крушка, така и 2-те светеха по добре но всеки си знае.

bacardi

Ами стоповете ми за мъгла си работят и винаги са си работили, от което стигам до извода, че копчето си ми е наред. Някой може ли да ми каже кое реле е за фаровете за мъгла, за да проверя има ли го, няма ли го и ако няма да си сложа и да видя дали ще тръгнат?

Alexi

добре е да има реле ,10А са това ..

momo76

Копчето трябва да може да се издърпва два пъти, а твоето най-вероятно се издърпва само веднъж и неяма какво да пусне предните халогени.

Иван Вълков

Момчета, дайте малко по сериозно....то е ясно че на колегата не му се чете или вниква в същността на проблема. Към колегата пуснал темата, за инсталирането на предни фарове за мъгла са нужни: фарчетата за мъгла + нов ключ за светлините който има позиция за фарове за мъгла( трябва да може да се издърпва два пъти при позиция на габарит или фарове. Както писах по нагоре желателно е поставянето на реле, защото оригинално веригата се затваря през ключа и му нагарят контактите. Ми това е ако не си разбрал от нищо писано до момента потърси  автоелектротехник за да нестанат по- големи бели или недай си боже да се запалиш.

bacardi

Ясно ми стана, благодаря! Моето копче само веднъж се издърпва и не предполагах, че трябва да е 2 пъти и заради предните фарове за мъгла.. А за релето исках да знам кой номер е, за да знам къде да сложа..