Mondeo Mk3 - демонтиране на жабката

Започната от Bobi, 05 Ноември 2011 03:50:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

1. Отваряме жабката.

2. Има една шайба ( скоба) в горната лява част, която внимателно разкачаме с пръст, внимавайки да не използваме твърде силен натиск, за да не я счупим.

3. Разкачаме жабката от гумените държачи отстрани, притискайки жабката от двата края.

4. Трябва да изглежда така:

5. Издърпваме жабката към себе си.Би трябвало това да не изисква сила и да излезе съвсем лесно.

6. Монтажът е в обратен ред. Първо набутваме жабката, за да се намести в гумените държачи. После я притискаме в краищата , за да се закачи на щипките и закачаме шайбичката в горната лява стран, от която бяхме разкачили жабката по-рано.

Pyrhel

Плавното отваряне на жабката става посредством подобен на амортисьорче механизъм (по спомени говоря). Трябва да се внимава да не се откърти някое пластмасово ухо, защото е доста паянтова история. Другото, което тук не е написано - този като го гледам май няма кабели за AUX-IN. След леко издърпване напред трябва да се откачат от куплунга.
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

Bobi

На всеки може да се случи да му се счупи/прецака дръжката за отварянето на жабката. В такива случаи в следните редове може да видите как да я отворим без да я счупим.

Необходим инструменти:
- шестограмен ключ
- много търпение  ^-^

Идеята на шестрограмният ключ е да успеем да го набутаме в отвора на дръжката на жабката,т.е. да импровизираме ролята на дръжката..

mirohristov

Много хубава тема! Важното е да се знае, че за коли с ляв волан трябва да се пробва от другата страна - от дясно на снимката! Не е необходимо да се ползва шестограм , става и с обикновенна тел с кукичка накрая. Може да се отвори жабката също като се махне пружината която държи палеца / тя се вижда като се погледне под дръжката/. Махате я и палеца пада веднага и се отваря жабката.
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

HERTZov

Здравейте, имах"късмета" да ми счупят лостчето на жабката.
Пробвах по описания начин със шестограмният ключ, но не се получи. Май няма как да влезе на правилното място понеже счупеното парче пречи.

Имате ли идеи как може да се отвори в моя случай?

Pyrhel

Tо така или иначе щом е счупено - дотроши го да не пречи и ръчкай с шестограма? Горе Боби е писал, че трябва доста търпение... Ръчкане, друг вариант няма.
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

HERTZov

Цитат на: Pyrhel в 08 Март 2013 20:23:11
Tо така или иначе щом е счупено - дотроши го да не пречи и ръчкай с шестограма? Горе Боби е писал, че трябва доста търпение... Ръчкане, друг вариант няма.
Сърце не ми дава, да го дочупя. Иска ми се да го отворя и да го оправя. Но ако не успея до неделя, мисля да мина за срещата. Предполагам, ще се намери мераклия да го дочупи. А и ми се иска да прибвам с твоя дебитомер как ще върви колата.

mirohristov

Набутай се хубаво отдолу и виж къде се намира пружината . Тя държи езика в горно положение. Откачаш пружината и езика пада надолу. Това е другия вариант. С шестограм е по-трудно . Направи си тел и ръчкай смело. А на срещата ще имаме желаещи да я счупят!  :D
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.