Проблем с EGR клапана

Започната от mixmaxshow, 25 Февруари 2014 08:01:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mixmaxshow

Здравейте,колеги,вчера бях на диагностика в MOTO PHOE, поради факта,че колата ми губеше мощност,особено като тръгна да спирам. И на светофарите дори не искаше да покачи оборотите и при натиснат до долу педал на газта тя не набираше изобщо. Та вчера отидох и ми съобщиха,че имам проблем с EGR клапана, разбира се обаче аз започнах да търся от някъде другаде,защото не ми се дават 1200 лв. за така въпросният клапан. Ако някой е имал същият проблем нека да сподели от къде е възможно да си го набавя. Карам FORD FOCUS 2007г. 1.8 TDCI, 115 к.с.

Благодаря Ви,предварително.

Alexi

от ибей може да се намери

hotblooded

В София имаше сервиз където ги почистват...

Alexi

на 1.8 демонтажа е мъка че е отзад .. между другото на служебните кънекти някои ги позатапихме ,не светва чек работят си добре

moni74

А какъв е пробега на колата, стига да е реален?

----------------------------

hotblooded

http://www.ebay.co.uk/itm/Ford-Focus-C-max-1-8-tdci-inlet-manifold-with-EGR-Valve-2005-onwards-/251432046327?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3a8a848ef7#ht_970wt_904

Ето ти и EGR, върви с колектора... Но не се хвърляй без да си проверил дали става за твоята кола.

moni74

Иво, тоя е ползван. Такива имаше и по 25 лири, мернах един.

----------------------------

mixmaxshow

Цитат на: moni74 в 25 Февруари 2014 08:45:03
А какъв е пробега на колата, стига да е реален?

144000,реален е.

Мерси момчета за информацията,още ще се търси,защото не знам за Вас,но на мен 1200 лв ми се струват прекалено много.

hotblooded

Прекалено са, спор няма! На мен ми искаха 815 лв, намерих си нов с гаранция за 400 от Англия...  При тебе проблема е че е с колектора...

Монка, оня от 25 лири е за Фокус Мк1 (до 2005), този е след 2005...

mixmaxshow

Да това е гадното,че е с колектора,надявам се да намеря от някъде по - нов!А да попитам до тогава има ли някаква опасност за колата,от това,че я карам така?

Alexi

според мен клапана се демонтира от колектора но вероятно в МР им се води комплект за това така ти го предлагат