Моята Ford sierra mk1

Започната от cifko, 16 Февруари 2014 03:23:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

cifko

Колата я купих преди почти две години. Още като я видях пусната за продажба реших че това е моята кола. На следващия ден отидох с парите и я взех, без да гледам за проблемни места и можеби това ми изигра лоша шега.

Малко по малко почнах да си я стягам.

Промених малко и решетката, тъй като реших да си запазя малкия фар.

Извадихме старото охц и следваше да го смени двувалката. Излезнаха страшно много проблеми, първо се указа че магарето е друго, след това че оригиналния притискател нестава за скоростна тип9 и сложихме от скорпио с лагер помпа, нямаше и тапа на купето за инсталацията на мотора и още доста непредвидени неща.

Смених и седалките

Здобих се с предна добавка зендер и коси спойлер.

И вече боядисана

Смених носачите и стабилизиращата щанга от скорпио, стърган маховик 7 килограма,както и волана с 3 лъчев който май е коси или някакво подобие и тези дни смятам да вземам скоростна мт75 и хидравлика, имам и дифф 3.92 който също трябва да сменя

Pyrhel

Купена от далечния Свищов, и аз ходих да я гледам като я пуснаха. ^-^

Добре ни е дошла във форума (beer)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

toretosz

Добре дошъл.Много се грижиш за нея върна я от смърта тази сиерка.Лека полека се получават нещата пожелавам ти в края на годината да си 200+ както и на останалите ДОХЦ фенове от зарата.
Настъпи звяра, кажи "добро утро" на целия квартал :P

2.9

ЕЕЕеее много е готина!има си чар МК1..и като гледам я чакат славни времена.Там от където си двувалките маи ги имате за закуска :DПървата ми кола беше мк1 и и бях намерил същия боди кит..Успех с развитието!

Иван Вълков

Колата изглежда супер особено след боядисването. Определено си я възкресил както оптично, а като гледам силово. Пожелавам ти все така да си я гледаш и да ти доставя удоволствие.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Bobi

Добре дошъл и от мен! Сиерата определно изглежда, че е попаднала в добри ръце. Браво!

michael_cool

Много добре изглежда след боята ... дълго време да и се радваш и да те слуша  ;D
Само две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост!

cifko

Вече и с нови джанти

Започнах да сабирам части и за мотора

Светльо

Ааа уникално красива особено с тези коси джанти направо цепи.....  ^-^ ^-^ Рядко има толкова запазени и направени сиерки класиките на форд.... :)

ffmk1l

Много е хубава, истинска класика, продължавай все така!
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

cifko

Благодаря, старая се да няма друга като моята. Случайно намерих в една морга предна маска в състояние само за боклука, но е една от малкото ако не е и единствената в България и си заслужава всички усилия да бъде възстановена.

Надявам се да успея да я възстановя и да изглежда така

Все още се чудя дали да изрежа ребрата да остане една дупка като на сегашната ми маска или да я запазя оригинална.

cosworth team ruse

виждал съм преди няколко месеца се продаваше в продавалника такава здрава със малко поизгорели фарове за не много пари но мисля че я няма вече и отделно  са ми предлагали такава навремето но нещо не ми допадна и не я взех.иначе не я изрязвай защото ще стане нещо грозно ;D голям мерак да ги режеш тези маски не знам защо така се получава  ;D 8)
FORD SIERRA POWER

cifko

Напоследък свърших малко работа по колата. Минах на 300 мм дискове от мондео и си взех нови спирачни маркучи.

Взех си и 4 койловъра от голф 3, който в момента ги преправям. На предните им отрязах  голфаджийските стойки, и тъй като ботуша на койловете е на 50мм, а на сиерските амортисьори е на 45, взех шенкели от скорпио   на който пасват перфектно. само трябва да се завари стойката през която минава болта.

И междувременно си ревизирах другата глава

Радко

Супер! Ще стане колега давай напред  ^-^ И аз скоро дупчих дискове така  :D

cifko

Почти завърших преработването на предните койлове, остава да се заварят двете шпилки, който се застъпват със старите отвори и са готови за монтиране. За задните се чудя дали да си правя опити със тях, не съм сигурен дали в бомбето може да влезе пружината.