Обтяжна ролка , спирачки -препоръки и мнения.

Започната от piksi88, 01 Февруари 2014 19:55:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

piksi88

Колеги днес майстора ми каза че обтяжната ролка на пистовия ремък е за смяна , като цената на ролката и ремонта е доста голяма има ли някъкъв по евтин начин (например да се сложи ръчно реголируема ролка вместо с прожина) или да се смени прожината. Другият ми проблем е свързан с спирачките сутрин рано когато натисна имам чуството че задните ми спирачки държат повече колата кляка все едно дърпам ръчна , предните ми дискове са криви и напукани не знам дали са оригиналните но искам да сменя всичко с възможно най евтините и КАЧЕСТВЕНИ такива четох някъде че оригиналните били Минтекс. Ще съм много благодарен по темата да пишат хора който са се сблъквали с тези проблеми и  :-[да ме насочат на някъде. И как мога да разбера че наистина дисковете и накладките са за смяна. :-[

didony

Ето тук един колега дава доста добра идея за ролката.
http://fordbg.com/forum/index.php?board=16.0!/msg38721/#msg38721

piksi88

Колеги има развитие по този въпрос. Предните дискове ги смених с други от колегата Венелин искаха малко шлайфане 1/10 някъде и накладките след около 400 км работата заспа колата спира като за последно.Сутрин рано ремъка започна много да скърца и реших ,че е време за смяна на този обтяжен механизъм много се чудих какъв цените варираха от 190-300 лв в крайна сметка намерих човек с около 40 % отстъпка в бош и си взех механизма марка ''геитс'' за около 170 лв ми излезна + 30лв ремък континентал. След като оставих колата за ремонта ми звънна майстора и ми заяви че водната помпа била в много лошо състояние.Накрая равносметката 100 лв за водна помпа и заедно с труда 375лв.Водната помпа беше наистина зле ролката едвам се въртеше на ръка явно остаряването на прожината на механизма и развалянето на водната помпа е довело до трудното обтягане на ремъка.Вече всичко е 6  ^-^