Парното ми не работи - Форд Пума

Започната от kalilucho, 29 Януари 2014 12:09:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kalilucho

Имам Форд Пума и в момента парното ми не работи, вероятно е от клапата, която регулира от къде да минава въздуха, през отоплителното тяло или охлаждащото, как се ремонтира, необходимо ли е да се сваля таблото на колата?

Alexi

първо провери дали имаш достатъчно антифриз ,следва термостата чак тогава се търсят други причини

momo76

Клапата която регулира от къде минава въздуха ти е само за това дали да вкарва въздух от вън или да върти вътре.
Топло студено регулира с един клапан който често дефектира.

Намира се между зеления и синия конектор на снимката.

Как се проверява дали работи - палиш колата, слагаш врътката за температурата някъде по средата, хващаш металната част на клапана - прилича на моторче, трябва да се усети как щтраква през определено време.
Но най напред провери антифриза дали не е намалял.

kalilucho

Антифриза е на max, извадих от клапата гумения маркуч, предполагам, че това е изходящата тръба от радиаторчето на парното и оттам потече антифриз. Тръбите и на парното и на климатика са топли, но духа студено, ужас!!!!

momo76

Провери маркучите след клапана за парното. Тези двата дето са към двигателя трябва винаги да са топли, вътре в клапана има малка дупчица и винаги върти антифриз през клапана. Другите два маркуча, които са към радиаторчето в купето са интересни, ако те не са топли - клапана е здал багажа, нов около 100лв. Ако са топли но пак вътре не духа топло - запушено радиаторче, сменя се трудно.

kalilucho

Ясно, утре ще разбера и ще пиша, благодаря ви много!

kalilucho

Да, действително клапата се оказа виновна, не вярвах, тъй-като е на около три години, пластмасата е много крехка))))
Мога ли тука да обявя конкурс за водопроводно кранче, което да монтирам вместо клапата, все пак цените им се различават двайсетократно, ще помисля и за байпас)))))

Alexi

кранче може ,лятото го затваряш зимата го отваряш :) вземи си сферично